Blogheimwee, deel zoveel

Weet je wat ik me realiseerde, zojuist?

Dat ik mijn blog mis.

Zo erg dat ik er wakker van werd en dus om 04:30 begon te typen.

Best wel erg, eigenlijk.

Je weet dat er iets mis is als je af en toe opeens een blogtitel of een blogzin in je hoofd hebt, en je kunt hem nergens kwijt. Of -erger nog – je negeert hem en stopt hem weg. Alsof je het stemmetje in je hoofd probeert stil te leggen. En iedereen weet dat dat meestal toch niet lukt – niet de goede althans!

Nog eentje dan

Er was een tijd dat ik hier gewoon een partijtje ging zitten kletsen. En ik weet niet wat er gebeurd is, maar mijn laatste blog is van MAART! Arggghhh. What’s happening to me?

Het is sneu, maar ik ben geworden wat ik altijd verafschuwd heb: een serieuze blogger. Doelgericht. Uitgekiend. Een ondernemer die getargete content maakt en nadenkt over het besteden van haar tijd en wat die tijd oplevert. Zucht.

En toch zit ik hier om 04:30 een beetje op mijn computer te bloggen.

Ik zeg niet dat ik ook direct op ‘publish’ ga klikken, he. Misschien gaat dat te ver. Maar ik zeg wel dat het best jammer is dat ik gestopt ben met iedere dag te bloggen. Want those were the days.

Spijtoptant

Laatst was ik op een workshopdag van Cor. Hij vertelde zijn enthousiaste deelnemers over bloggen en iedere dag bloggen en hoe goed dat voor je is en hoe belangrijk ook voor je creativiteit. En ik voelde me heel dubbel. Trots dat ik er ook een ben geweest en dat ik kon zeggen dat ik het 6 jaar lang had volgehouden (6 jaar! kijk maar, wat veel en hoe lang. wauw). En een beetje een sneutje dat ik het over vroeger had en niet over het nu. Een spijtoptant.

Cor blogt ook niet meer iedere dag. Maar zijn laatste blog is in ieder geval nog een maand verser dan mijne.

Schrijfkunsten

Mijn uitgever las mijn nieuwe boek, de laatste, allerlaatste, zeker-bijna-definitieve versie bedoel ik, en zei dat mijn schrijfstijl anders was geworden. Volwassener (nou ja, hij gebruikte een ander woord, maar dat ben ik even kwijt). Hij klonk een klein beetje verbaasd. Hij houdt wel van mijn schrijfstijl dus hij vond de oude ook prima. Maar deze was nog beter, begreep ik.

Ik moest er over nadenken, want ik weet niet hoe het komt. Misschien omdat al mijn social media geschrijf me korter en bondiger heeft gemaakt? Ik ben sinds ik niet echt meer blog veel en veel actiever geworden op Instagram, op LinkedIn en in mijn Facebookgroep. En social media dwingt je nu eenmaal om kort, bondig en innemend te zijn.

Nee, dan een blog.

Daar kun je mensen eindeloos zitten vervelen met je schrijven, als je wilt.

Goed punt, Elja.

Tijd om af te ronden.

Tot het volgende ‘ik vind het zo jammer dat ik zo weinig blog’-blogheimweeverhaal!

PS Funny story: ik opende mijn favoriete plaatjesmaakapp, Canva, en de afbeelding hierboven was letterlijk de eerste die ik zag. Het was het voorbeeldplaatje, bedoeld voor mensen als ik die zelf niets kunnen verzinnen en het dan kunnen aanpassen. Maar ik las de quote niet eens en dacht: ziet er mooi uit! Downloaden! En zie nou. Die Picasso. Hij heeft – vind ik – gelijk. Ook al hoor ik steeds meer het tegendeel beweerd worden, op en over social media. Want ook al is er iets te zeggen voor doelgerichte contentcreatie en uitgekiende je-krijgt-het-alleen-als-je-er-voor-betaalt-strategieën, het geeft niet dezelfde voldoeding. En het maakt de wereld niet beter of leuker. En het is ook helemaal niet Super social…

PSPS Ik ben van plan om *toch* direct op publish te klikken.

PS PS PS Ik beloof niets maar dit voelt lekker! 04:48 – 18 minuten – ik kan het weer! Woohoo!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
24 april 2019 om 07:56

Voor mij is er weinig verschil tussen een regelmatige nieuwsbrief en regelmatig bloggen. Dus als je het een doet, dan hoeft het ander niet lastig te zijn. Je mede blogprater recycled op die manier wekelijks zijn twitterberichten. 😉

Bloggen is waarschijnlijk nooit doelloos. Dwz bij mij is m’n doel af en toe ver te zoeken, omdat ik bloggen over een paar terugkerende zaken als lezer niet aantrekkelijk vind. Dus hebben de doelloze stukjes het doel om dat te voorkomen. 😉

Deniseantwoord
24 april 2019 om 06:26

Haha, ik kan het ook echt missen. Ik heb de kinderen nu 24 uur per dag om me heen (en werken lukt me dan niet) en aangezien die tegelijk met mij opstaan en om 23:00u nog niet moe zijn, ben ik vanmorgen om 6 UUR eruit gegaan, OMDAT IK ZIN HAD OM TE BLOGGEN. Dus dat ga ik nu snel doen voordat ze wakker worden.

Rianneantwoord
23 april 2019 om 16:53

Ik neem mij met enige regelmaat voor, even niet te bloggen. Ik kondig het soms zelfs aan. Dat laatste doe ik maar niet meer, want meteen stroomt de inspiratie dan door mijn hoofd en vingers, en zit ik mij te verbijten tot mijn zelfopgelegde blogvakantie er weer opzit. Ik heb geen zin om altijd als een soort spijtoptant op mijn groots aangekondige stop terug te komen.

Peter Pellenaarsantwoord
22 april 2019 om 08:18

Ik ben blij dat je op publish hebt geklikt. Soms denk ik weleens dat je gewoon nog een blogdomein ernaast moet nemen waar je helemaal kunt doen en laten wat je wil en wat zogenaamd niets met je meer formele/zakelijke kant van doen heeft. Lekker blogjes tikken midden in de nacht of gewoon wat foto’s en linkjes delen omdat je daar zin in hebt zonder je af te hoeven vragen of het wel past.

Stienantwoord
22 april 2019 om 08:14

Ha Elja, ik blog ook zomaar wat voor het vaderland weg. Omda tik het leuk vind en omdat er elke keer mensen zijn die het leuk vinden om te lezen. Meer is het niet. Ongeveer elke week, maar soms is er niks , is ook goed.
Veel inspiratie gewenst.
Stien

Aukjeantwoord
22 april 2019 om 07:23

Het bloggen, ik kan het ook niet laten, maar mis inspiratie. Een heerlijk blog is dit en ik herken jouw heimwee.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.