Bloggen voor de lol

Er kwamen zoveel leuke reacties op mijn blog van gisteren (dank allemaal! jullie zijn zo leuk!) dat ik dacht, ik blog vandaag gewoon nog een keer. Bloggen is verslavend. Niet alleen omdat het zo creatief is, maar ook omdat het zo s o c i a a l is.

Het is precies zoals Breg zei:

Ik mis de onschuld van het bloggen zonder bijbedoeling. Het is weliswaar zo dat ik ontzettend veel bereikt heb door meer tijd op LinkedIn door te brengen en daar berichten te plaatsen, en dat de megablogs die ik vorig jaar doelgericht heb geschreven nu klanten opleveren, maar toch. Het is niet hetzelfde als gewoon bloggen om het bloggen. Om het sociale.

Als je stopt met iets dat zoveel tijd kost, krijg je tijd voor andere dingen – dat is waar. Maar de lol van het creëren is ook iets waard.

Aan de andere kant voelt het plaatsen van dit verhaal – zo weinig woorden! zo weinig inhoud! – ook weer een beetje leeg en nutteloos. Dus of ik dat nou zo leuk vind? En dat terwijl ik jaren blogde om het bloggen. Gekke gewaardwording.

To be continued.

PS om in de sfeer te brengen is bovenstaand afbeelding ook weer een standaardafbeelding die ik zo, inclusief de spreuk, uit Canva heb gedownload 😀

PS PS In ander nieuws is vandaag mijn boek (website is onder constructie…daar ben ik al 2 dagen mee bezig!) binnengekomen en heb ik eindelijk een fysiek exemplaar in mijn handen gehad! Yay!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
24 april 2019 om 15:24

Het ene logje is het andere logje niet. Gelukkig is er ruimte voor alle verschillende soorten. Dat maakt het zo leuk.
Maar het klopt. De tijd die ik aan bloggen (en blogs lezen) besteed, kan ik niet besteden aan twitter(en) of foto’s op instagram plaatsen. Terwijl ik ook dat leuk vind om te doen. Komt tijd, komt raad. Als ik eenmaal weer aan het werk ben, zal ik sowieso een keuze moeten maken. Anders vervuilt mijn huis en kom ik om van de honger ;-))

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.