Achilles en zijn hiel

Toen ik bij KPN werkte, mocht ik op cursus. Heel vaak. Dit was voordat er 19000 mensen ontslagen werden, uiteraard. Of was het 9000? Hoe dan ook: het was in de goede tijd.

Wij hipo’s, “high potentials”, mochten op cursus Persoonlijke Effectiviteit. Nog altijd denk ik terug aan die opleidingen. Op geweldige plekken. Met vele nieuwe ideeën over mezelf en anderen.

Op een van die cursussen ging het over je zwaktes. Uiteraard. Je Achilleshiel. Die tape in je hoofd die je gedachten, dus je gedrag, dus je relatie met anderen, dicteert.

Mijn achilleshiel is nooit veranderd. Ik voel hem nog regelmatig. Het is de kabouter van Cor. De stem in je hoofd. Dat nare onbestemde gevoel.

Vandaag moest ik weer denken aan mijn collegavrienden van toen. Die me liefdevol duidelijk maakten wat ik zelf niet begreep. Omdat ik hem voelde, Achilles.

We zullen maar zo zeggen: herkenning is de eerste stap… 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ireneantwoord
5 februari 2014 om 13:23

Ik noem ’t altijd (spottend) mijn ‘muze!’

Elja Daaeantwoord
5 februari 2014 om 19:55
– Antwoord aan: Irene

Zonder lijden geen kunst, zeggen ze he? Dusssss. Muze.

Jacob Jan Voermanantwoord
5 februari 2014 om 10:40

Iedereen heeft hem ,die kabouter. Je spreekt met je moordenaar, hoorde ik laatst. Het is niet de interne criticus, die wil je helpen, als je tenminste naar hem wil luisteren. Nee het is de klootzak.
Hij gaat nooit echt weg, denk ik, en dat hoeft ook niet. Als hij te hard roept heb je vrienden nodig die hem overstemmen: dus bij deze: JE BENT GEWELDIG ! Precies zoals je bent, mét kabouter en al, ben je GEWELDIG! xxx

Elja Daaeantwoord
5 februari 2014 om 19:56
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

JIJ OOK!!!!!

Aleidantwoord
4 februari 2014 om 20:01

Goh, hebben we nog een kennis gemeenschappelijk!

Elja Daaeantwoord
5 februari 2014 om 07:47
– Antwoord aan: Aleid

Sjonge. Wie had dat gedacht, Aleid?? :))

Aleid
5 februari 2014 om 09:16
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik denk dat heel veel mensen ‘m kennen…. of ze er blij mee zijn is een tweede….

Hannieantwoord
4 februari 2014 om 17:52

O ja, herkenbaar. Jij noemt het de kabouter van Cor, ik noem het dat kleine mannetje. Vermoedelijk is het dezelfde persoon 🙂

Elja Daaeantwoord
5 februari 2014 om 07:47
– Antwoord aan: Hannie

Ik WEET HET WEL ZEKER! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.