Waar je niet over wilt bloggen

keuzesGisteren vergeten te bloggen. Pfff. Geen goed teken.

Maar om het nou in te gaan halen? Dat gaat ook een beetje ver.

Het deed me wel denken over de reden dat ik niet geblogd had. En of ik daar dan weer over zou gaan bloggen.

Er is niets ergs of zo hoor, maar er gebeurt van alles. Ik heb het te druk en ik ben te moe en ik heb te veel aan mijn hoofd. En ik kan het allemaal niet zo maar bloggen hier, het waarom daarvan.

Er zijn nog wel wat onderwerpen waar ik over zou willen bloggen, trouwens. Dingen die me opvallen, in Nederland. Allerlei nare -ismes waar ik me druk om maak.

Maar ja. Het is niet helemaal des Elja’s om dat hier te gaan roepen en mensen voor hun hoofd te gaan stoten. Of een belerend vingertje op te steken.

Alhoewel?

De laatste blogtaboes. Wat zijn dat eigenlijk?

Waar ligt de grens van wat je wilt delen?

En wat houdt je tegen?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Linda Kwakernaatreply
september 24, 2014 at 08:09 PM

Gewoon rustig observeren, laten garen …. en dan

Elja Daaereply
september 29, 2014 at 01:09 PM
– In reply to: Linda Kwakernaat

en dan … go?

Ruthreply
september 22, 2014 at 11:09 PM

Veel rust en ontwarring gewenst …

Elja Daaereply
september 29, 2014 at 01:09 PM
– In reply to: Ruth

Dankjewel! Die rust is er niet echt maar de ontwarring komt vanzelf, merk ik…

robertreply
september 22, 2014 at 12:09 AM

taboe is voor mij een te zwaar woord, dat neigt te veel naar iets wat niet zou mogen. keuzes maak ik wel. op mijn fotoblogs heb ik altijd alles uit de privé-sfeer weggelaten, ik koester de privacy van mezelf en de mensen dicht om mij heen. in die zin ook steeds meer afstand aan het nemen van het genre straatfotografie, omdat het hypocriet voelt dan wel andere mensen ongevraagd online te plempen. en ik plaats ook geen foto’s meer die kunnen leiden tot een week lang bedreigingen uit extreemrechtse hoek. paar keer meegemaakt, en gewoon geen zin meer in.

Elja Daaereply
september 22, 2014 at 04:09 PM
– In reply to: robert

Nee, logisch ook dat je daar geen zin in hebt.

Ik heb datzelfde met street photography, vind ik lastig verhaal. Mooie foto’s maar lastig om te doen.

Foto’s plaats ik wel, maar niet vaak de kinderen of echtgenoot en familie…

Jacob Jan Voermanreply
september 21, 2014 at 05:09 PM

Ik ben even blogmoe. onder andere daarom. Geen zin om het beter te weten. En zelfs mijn persoonlijke verhaal lijkt me even niet interessant. Laat maar even, hoeft niet zo nodig opgeschreven. Onderga het maar gewoon even zonder te delen. dat. Dus de grens ligt even heel (tja, dichtbij, of juist ver?) Geen blogtaboe, maar even een tijdelijke is-het-echt-nodig? grens.

Elja Daaereply
september 22, 2014 at 04:09 PM
– In reply to: Jacob Jan Voerman

Ik begrijp wat je bedoelt. Maar wat ik niet begrijp is waarom het zou moeten gaan om ‘beter weten’? Ik heb jouw verhaal altijd interessant gevonden. Maar als het niet hoeft, hoeft het niet, om wat voor reden dan ook. Punt.
Ik merk zelf dat ik me door dingen heen blog, heen schrijf, dat het me helpt. Zelfs als ik niet alles opschrijf is het toch troostend om te schrijven en reacties te krijgen, gelezen te worden.

Carolien Geurtsenreply
september 21, 2014 at 04:09 PM

En dat ga ik nou juist niet zeggen 🙂
Behalve die van privacy van anderen, waar die bij mijn verhaal betrokken is, maar die is logisch hè?!

Elja Daaereply
september 22, 2014 at 04:09 PM
– In reply to: Carolien Geurtsen

:))

Leave a reply