Themaweek: “Just Do It”

Soms valt alles samen, voor mij. Voor jullie misschien ook? Het lijkt een beetje een themaweek hier op mijn blog.

Ook een leuk idee, trouwens, een themaweek voor je blog… Maar goed.

Gisteren blogde ik over waarom ik niet te veel nadenk maar doe als het goed voelt; en de dag daarvoor over waarom ik mijn eigen toekomstmuziek schrijf, en de dag daar weer voor over hoe ik ooit mijn droom van een webwinkel waarmaakte en ontdekte dat het toch niet helemaal mijn ding is (en dat schreef ik omdat ik iemand ken voor wie het wel de droom is!). En trouwens, vorig week ook nog over mijn droom om directeur van een dierentuin te worden.

Het hele idee van ‘Just Do It’: je dromen najagen, je ideeën waarmaken, je gevoel volgen en vooral: stappen zetten, it’s all in the execution, ook een lange reis begint met de eerste stap… etc. etc.

Als je ergens mee bezig bent, zie je het overal natuurlijk. Toevallig zag ik vorige week een mooie oppeppende video:

Maar meer nog kon ik me vinden in de video die ik vandaag voorbij zag komen via mijn vriendin Lori. Alles in deze video klopt gewoon, voor mij.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Een project begint met de eerste actie | Elja Daaereply
mei 29, 2012 at 04:05 AM

[…] komt het, zoals heel vaak in mijn ervaring, neer op: gewoon doen. Gewoon beginnen. Gewoon de eerste stap zetten. Gewoon gaan zitten, en wat […]

Moniekreply
april 15, 2012 at 09:04 PM

Fijne blog en fijne voorbeelden! Een keer in de zoveel tijd zijn deze ‘oppeppers’  meer dan welkom (al vind ik de eerste video wel érg ‘Amerikaans ;-)) Thanks voor het delen! 

Elja Daaereply
april 16, 2012 at 03:04 AM
– In reply to: Moniek

Haha, ja, ik vond het ook vrij ‘Amerikaans’. Maar goed – Amerika brengt ook bij uitstek mensen voort die zich onderscheiden, hun best doen, en succesvol zijn. Dus wat dat betreft. En de video zit mooi in elkaar, he?

Agnes Swartreply
april 15, 2012 at 01:04 PM

Heel herkenbaar, de WOT’s van afgelopen weken sloegen bij mij een spijker op z’n kop en je blog over ‘kop boven maaiveld uitsteken’ ook, die kwam afgelopen weken een paar keer terug op diverse plekken, leuk, geeft soort van vertrouwen!

Elja Daaereply
april 16, 2012 at 03:04 AM
– In reply to: Agnes Swart

Ik denk dat je soms gewoon de informatie tegen komt die je nodig hebt, he? Ik ben zelf ook zoekende. Ik ben wel goed in stappen zetten en die kop boven het maaiveld, maar ik weet niet precies waarheen. Maar het geeft wel vertrouwen en steun als je er met zijn allen zo mee bezig bent!

Leave a reply