Stuurloos

Vandaag. Beetje twitteren. Beetje Facebooken. Beetje bloggen. Beetje denken.

Iedereen heeft misschien wel eens een moment waarop hij/zij even stilstaat. Hoewel het misschien voor mij als thuiswerkende ZZP-er wat makkelijker is om te verdrinken in gemijmer dan voor wie iedere dag op kantoor zit.

Dat geldt des te meer voor mij, omdat ik veel contact heb met Nederland, maar toch op afstand zit. Als jullie dag ten einde loopt, begint de mijne. Rustig email afhandelen. Twitter bijhouden. Wat dingen oppakken.

Je eigen baas zijn is geweldig. Maar het is ook geweldig lastig. Je moet je eigen werk vinden en creëren, tenslotte. Je kunt honderden wegen inslaan, als je wilt. Je kunt alles beginnen. Alles gaan doen. Wat je maar wilt. Die blik op open velden is fantastisch, maar kan ook verlammend werken, is mijn ervaring.

Ik wil heel veel. Ik heb ook heel veel ideeën. Maar ben nu even op het punt dat ik stilsta en denk. Beetje stilte voor de storm, zo voelt het. Buiten sneeuwt het, binnen kletst een baby tegen zijn moeder, of ze nou terugpraat of niet.

Stuurloos. Maar niet doelloos. En dan morgen:

Actie.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

De uitdaging van het ‘zelfstarten’ | Elja Daaereply
januari 19, 2012 at 08:01 PM

[…] schreef er al eerder over (dat krijg je met dat iedere-dag-bloggen, je schrijft en schrijft en alles komt voorbij!): de […]

Sonja Broekhuizenreply
januari 15, 2012 at 06:01 PM

Herkenbaar, heel veel willen… Hoe hou jij focus?

Anoniemreply
januari 13, 2012 at 10:01 PM

eigenlijk wens je…..
nooit verkeerd om bij de zaken stil te staan!

Elja Daaereply
januari 13, 2012 at 11:01 PM
– In reply to: Anoniem

Nee he? En nog beter om ze gewoon te bloggen. 🙂

M. van Braam Morrisreply
januari 13, 2012 at 12:01 PM

Grappig. Zou het ook de tijd van het jaar zijn? Ik zit in precies zo’n fase. Alleen duurt die bij mij meestal langer dan een dag… Maar binnenkort: actie!

Eljareply
januari 13, 2012 at 09:01 PM
– In reply to: M. van Braam Morris

Zou best kunnen… mijn fase is ook nog niet afgelopen. Maar ik heb wel actie ondernomen door eindelijk mijn mailbox onder handen te nemen. Van actie komt actie, denk ik dan maar. 🙂

Peter Pellenaarsreply
januari 12, 2012 at 09:01 PM

Beetje mijmeren, beetje uit het raam staren. Ik doe dat ook als niet-eigen-baas op kantoor. Orde scheppen in mijn hoofd. Bij- en hoofdzaken onderscheiden. Kansen herkennen, opties zien. Dat moet je altijd op z’n tijd doen. Reflectie op wat je doet en waarom je het ook alweer deed. ‘Sharpen the saw’

Eljareply
januari 13, 2012 at 09:01 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Dus dat kan ook…op kantoor zitten en mijmeren. Is denk ik ook goed voor de productiviteit trouwens. Hoewel dat misschien van het type werk dat je doet, afhangt?

Alineblogt.nlreply
januari 12, 2012 at 08:01 PM

Aan de ene kant alle vrijheden, maar andere kant moet er toch wat gebeuren… er zijn vast dagen bij dat alles harder gaat dan je verwacht, en zo zijn er ook wat mindere dagen… 

Eljareply
januari 13, 2012 at 09:01 PM
– In reply to: Alineblogt.nl

Ja dat is ook weer zo. Sommige dagen tolt het van de actie. Maar ‘zelfstarten’ blijft soms een uitdaging bij mij! Bij jou?

Mark Bastiaansreply
januari 12, 2012 at 06:01 PM

Ken dat gevoel van “veel willen” waardoor je hoofd tolt, volloopt met wilde plannen. De reden waarom ik toch overstag ben gegaan om #iederedagbloggen te proberen. Elke dag iets posten (lang of kort, serieus of fun) geeft druk maar tevens is ook een uitlaatklep, die juist die verlammende werking weghaalt. Niet helemaal natuurlijk, maar alle beetjes helpen. 

Elja Daaereply
januari 12, 2012 at 07:01 PM
– In reply to: Mark Bastiaans

Ja, eens, met #iederedagbloggen komt er in ieder geval iets nieuws uit je handen, iets creatiefs, en het zet je gedachten op scherp! 

Leave a reply