Ruimte voor creativiteit: deel 5

tweettweet

Ik ga nog even door over die ruimte die je nodig hebt om creatief te kunnen zijn. Ik hoor je denken: owwwww pleaeaeaease hou nou toch op over die stomme creatieve ruimte!

Maar dat doe ik niet. Ophouden.

Omdat ik geloof dat creativiteit belangrijk is.

Niet alleen omdat het je gelukkig maakt als je je durft te uiten op een creatieve manier. Maar vooral omdat ik denk dat voor de meesten van ons creativiteit de sleutel wordt tot succes in ons verdere werkzame leven.

Alles om je heen is gecreëerd. En we gebruiken steeds meer dingen die door anderen gemaakt zijn. Wie dingen kan bedenken en maken, kan zichzelf redden.

En daar komt bij dat ik je blik op technologie wil veranderen. Technologie voelt voor mensen hard, koud en zielloos. Maar technologie is pure creativiteit. Anders zou het niet bestaan. En kijk eens hoeveel technologie er bestaat!

We gaan het niet redden als we niet leren om onze creativiteit aan te boren. Want computers kunnen veel. Maar creatief zijn ze gelukkig nog niet. Jij wel.

Hoe meer ik na denk over anders denken en creativiteit, hoe meer ik begin te zien dat het uniek is, wat wij als mensen kunnen. En het mooie is, de mensen die het leven net even anders begonnen zijn vaak de creatiefsten. Nu worden ze op school nog gezien als probleem. Maar over 20 jaar gaan we naar ze op zoek. Omdat zij buiten gebaande paden denken.

Als we alles aan computers hebben overgelaten, zijn het alleen wij mensen met onze kronkels die ons nog speciaal maken.

Kauw daar maar eens op!

Hoe meer ik nadenk over hoe de wereld verandert en wat dat met ons doet,  hoe meer ik begin te begrijpen hoe mijn nieuwe bedrijf daarbij kan helpen (het richt zich op elearning content op het gebied van digitale veranderingen).

We zijn niet allemaal schilders (zoals Marloes) of film makers (zoals Henk Jan) of fotografen of schrijvers. Maar we hebben allemaal creativiteit in ons. Gewoon omdat we mens zijn.

Sommige van ons zijn creatief in techniek. In code. In oplossingen. In relaties en gesprekken. In trainingen geven. In inspireren, ontwerpen, in processen aanpassen. Of in bloggen.

Daarom morgen deel 5 van het rijtje onderaan het artikel van gisteren.

Met dank aan Marloes:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Paulantwoord
3 november 2015 om 18:50

Keep ‘en coming. Voor mij telt ook de ruimte om plezier te hebben, lol te maken.

Elja Daaeantwoord
5 november 2015 om 14:25
– Antwoord aan: Paul

Nou toevallig dat je dat zegt Paul…die schoot gisteren ook door mijn hoofd. Moet die er bij? Maar heeft het wel een relatie met ‘ruimte’ of is het gewoon een tweede aspect?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.