Post uit San Francisco

Lieve lezer,

Ik ben on the road. Helemaal alleen. In San Francisco. Dat kwam zo (althans: ik denk dat het zo kwam).

Droomscenario’s

Ik was dat boek aan het lezen, The Four Hour Workweek. Ik had er al zo lang over gehoord, en ik houd van dat soort boeken. Het idee van het maken van een scenario’s van dingen die je wilt hebben/zijn/meemaken sprak me aan. Ik geloof dat het goed is om te bedenken wat je wilt, en het te visualiseren. Dat het dan ook sneller uit gaat komen.

san franciscoStond ‘Weekendje weg in mijn eentje’ op mijn ‘dream lines’ (zo noemt de auteur dat)? Nee. Gek genoeg niet. Dat komt omdat het met zo onmogelijk leek. En ergens vroeg ik me af of ik het wel mocht willen, en wel echt wilde, een weekend weg alleen.

Ik wilde eigenlijk graag met F. Maar dat is een beetje onhaalbaar als je in het buitenland woont, drie kleine kinderen hebt, en geen familie in de buurt. Alleen gaan, dat leek een stap te ver.

Maar toch kwam het ter sprake, en omdat ik getrouwd ben met een prachtige man, kreeg ik een paar duwtjes in de goede richting. En nu zit ik hier alleen op mijn hotelkamer te typen.

Het is me wat.

Soms heb je even ruimte nodig

Ik zat nog geen 10 minuten in de taxi, of ik wist het: ik ga een boek schrijven.

Dat was nog voordat ik op het vliegveld een boek had gekocht over een mevrouw die, jawel, blogde en een boek schreef.

Ik wil maar zeggen: soms is er niet veel voor nodig om tot inzichten te komen over waar je naar toe wil qua werk. Qua ambitie. Qua passie. Qua ondernemersschap. Soms is er niet meer voor nodig dan even los te zijn van je dagelijkse werk- en zorgtaken (hoe leuk en belangrijk die ook zijn). 10 minuten kan voldoende zijn.

Groet uit een zo-warm-dat-je-geen-winterjas-nodig-hebt SF,

Elja

PS Waar dat boek over gaat? Nou. Het is nog een beetje vaag, maar het is een boek over het vinden van motivatie, inspiratie, creativiteit en meer. Over vertrouwen hebben in je eigen kunnen, en je dromen volgen. En ik denk dat het een beetje een ‘online’ kader zal hebben. Dat krijg je, zo dicht op Sillicon Valley (jeuj! gaaf! tech vibes! er is zelfs een of ander conference voor game developers bezig…heerlijk!)

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Blogrituelen | Elja Daaereply
oktober 08, 2012 at 09:10 PM

[…] en vrij van zorgtaken, leuke magazines en een goede krant erbij, op bed (thuis, of ergens anders, hotel in San Francisco beviel heel goed!), thee/latte…het blogparadijs! Oh en een laptop met wifi en evernote bij de […]

Kaar Riesreply
maart 15, 2012 at 09:03 PM

Hè El, goed joh! Lijkt me inderdaad heerlijk om even helemaal alleen weg te zijn. Ben benieuwd naar je boek, misschien heb ik er iets aan.

Ingevanreesreply
maart 09, 2012 at 03:03 PM

goed van je Elja, en voor nu ben je al mijn inspiratie en motivatie met al je ideeen! Geniet!

Laurareply
maart 09, 2012 at 01:03 PM

Heerlijk zeg zo’n lekker lang Kunstenaarsuitje! Geniet enorm! Gaaf dat je een boek gaat schrijven! San Fransisco en een boek schrijven staan ook op mijn dreamlist.. Sinchroniciteit! 😉

Jacob Jan Voermanreply
maart 09, 2012 at 01:03 PM

way to go! van voorzichtig een link naar je blog plaatsen in een tweet naar boek schrijven. valse bescheidenheid afschudden.
wordt mooi, de kennis en de goede toon heb  je al binnen.

Anoniemreply
maart 09, 2012 at 01:03 PM

Flowers in your hair?

Sietoreply
maart 09, 2012 at 12:03 PM

San Francisco, heerlijke stad. De wereld is trouwens klein, een kennis van me doet mee met die game developers conference.

Riannereply
maart 09, 2012 at 11:03 AM

Spannend! Veel succes ermee. Het onderwerp spreekt me iig al wel aan 🙂

Leave a reply