Mijn blog blogt mij

Ik weet niet precies wanneer dit blog is veranderd van een marketingblog in een blog over ondernemersschap, getting things done, purpose, en dat soort dingen. Ik meende dat dit blog ging over marketing, in brede zin. Maar hoe meer ik blog, hoe meer mijn blog met mij aan de haal gaat. Of met zichzelf, eigenlijk.

Misschien komt het door iedere dag te bloggen. Liever gezegd, ik weet zeker dat dat de reden is.

Op zich vraag ik me af en toe wel af of dit nou nuttig is voor jou, de lezer. Maar dan denk ik ook meteen weer: maakt niet uit. Je blogt voor jezelf, remember?

Af en toe vraag ik me ook af of ik niet iets kan en moet met al dat verkeer op dit blog. Ik bedoel, bijna 3.000 unieke bezoekers vorige maand?! Daar moet je toch iets mee? Wat kun je die verkopen?

Ik wil best iets verkopen aan jullie, daar niet van. Maar alleen iets waar ik echt in geloof. En ik heb nu gewoon niets om te verkopen. Ik ben ook niet echt van plan om een product te maken, in de nabije toekomst.

[Oh nee. Dat is niet helemaal waar. Ik ben wel met iets bezig, samen met Frank. Maar ik geloof niet dat ik dat nou echt hier ga lopen promoten. Althans, dat is niet de opzet.]

[Misschien ga ik het wel noemen. Dan weten jullie dat alvast. Worden leuke, nuttige producten dus wat dat betreft?]

Anyway. Het voelt goed om te zien dat mensen hier komen, dat ze dingen lezen, en dat ze het hopelijk leuk vinden of er iets aan hebben. Maar heel on-Amerikaans ben ik er niet op uit. Geen trucjes. Geen opzet. Geen commerciële doelstelling.

Ik heb overigens wel de trial van HubSpot aangevraagd van de week. Het ‘inbound marketing‘ systeem (wel eens van gehoord?). Ik wil nu toch wel eens weten hoe het werkt. Dus als ik opeens links naar landingspagina’s ga tweeten, weten jullie waarom. Moet er wel iets te halen zijn, he? Nou ja. Daar denk ik nog even over na. Ebook of zo? 🙂

Oh ja, en wat ik wel bedacht, is dat het gaaf zou zijn om zo’n plek als deze, als we er toch met zijn allen zijn, te gebruiken om ons allemaal ook offline bij elkaar te brengen. Ik zag vandaag iets over Evernote meetups. Er komt ook zeker een #blogpraat meetup van de zomer als ik in Nederland ben.

Geen producten. Maar wel bijeenkomsten! Onbetaalde bijeenkomsten, bedoel ik. Hmmm…idee. Misschien moet ik die HubSpot landingspagina’s op die manier gaan gebruiken.

Nou. Bedankt he? Voor het luisteren. Doeg!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ariadnesdraadreply
mei 19, 2012 at 06:05 PM

Herkenbaar, dat een blàog je na verloop van tijd een bepaalde (onbedoelde) richting doet uitgaan …

Marjolein van Braam Morrisreply
mei 18, 2012 at 09:05 PM

wat heb je een geweldige ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen maanden… Geweldig om te zien, mee te maken, mee te lezen. Inspireert om weer iedere dag zelf te gaan bloggen. Hoewel… 😉

Elja Daaereply
mei 18, 2012 at 11:05 PM
– In reply to: Marjolein van Braam Morris

Haha. Jij hebt al genoeg aan je morning papers toch? Enne: dank!

Marjolein van Braam Morris
mei 19, 2012 at 09:05 AM
– In reply to: Elja Daae

Morningpages zijn helaas meer braindumps dan leesbare tekst 😉

lindakwakernaatreply
mei 18, 2012 at 05:05 PM

oww ik zit hiet te bouncen!!!
vertel,vertel,vertel!!!!
waar ben je mee bezig!
ja die blogpraat meetup yes!!!!

Elja Daaereply
mei 18, 2012 at 11:05 PM
– In reply to: lindakwakernaat

Meetup ga ik regelen. Leuk!! De rest – nog niet klaar om te vertellen maar wordt leuk project. 🙂

Jacob Jan Voerman
mei 19, 2012 at 01:05 PM
– In reply to: Elja Daae

tweetup, wil ik ook wel.

benieuwd hoe dat gaat met mijn oren

Lisanneleeftreply
mei 18, 2012 at 01:05 AM

Haha, dit vind ik nou zo briljant aan je blog. Ik heb het gevoel (of het is gewoon zo) alsof ik gewoon je gedachten aan het lezen ben! (maar dan zonder dat ik helderziend hoef te zijn!)

En oja, 3.000 per maand, goed bezig Elja!! 😀 Blogpraat meetup vind ik een heeel goed idee! 🙂

Elja Daaereply
mei 18, 2012 at 03:05 AM
– In reply to: Lisanneleeft

Hahaha! Het was ook letterlijk mijn gedachte. Ik dacht echt letterlijk: “Ik weet niet precies…” en dan blog ik het gewoon. Zo leuk om te lezen dat je het leuk vindt!!! 🙂 

Jacob Jan Voerman
mei 18, 2012 at 12:05 PM
– In reply to: Elja Daae

zo doe ik het ook, dat levert mijn mooiste blog op.

en hier weer die mooie toon van jou. Heerlijk om te lezen, dat doe je mooier dan ik.

Leave a reply