Lessen uit de VS (10): authenticiteit

leren van the glee projectIk ben een grote Glee-fan (in de wandelgangen ook wel gleek genoemd). NIet alleen vanwege de lekkere liedjes. Maar vooral omdat ik de boodschap van de show, dat iedereen OK is, zo mooi vind. En er in geloof.

Wat ook prachtig is om te volgen, vind ik, is de spin-off van Glee: The Glee Project. Op zoek naar nieuw talent voor Glee, worden kandidaten geselecteerd en onderworpen aan een boot camp waar ze zingen, acteren, en er iedere week iemand afvalt.

De mensen die Glee tot een succes maken, zijn ook de mensen die de kandidaten selecteren. En wat is hun voornaamste criterium (naast het zangtalent en het acteertalent)? Of kandidaten zichzelf zijn. Of ze ‘authentiek’ zijn.

Dat is dubbel interessant, omdat het succes van Glee zelf ook te wijten is aan het feit dat het heel eigen is, anders, zichzelf. En als je The Glee Project volgt en de makers van Glee bezig ziet, begrijp je ook hoe trouw ze zijn aan hun eigen visie, hun eigen concept.

Onderscheidend vermogen

Nadenkend over de makers van glee, en hoe die vast houden aan hun concept, aan wat hun programma authentiek maakt, realiseerde ik me dat ook dit iets is dat je leert in de VS.

Kwaliteit is niet genoeg. Je moet iets extra’s bieden. Je moet ook als bedrijf jezelf zijn en trouw blijven aan je waarden. Daarmee onderscheid je je van de rest. Je merk moet authentiek zijn.

Authentiek blijven heeft met waarden te maken

Er zijn genoeg voorbeelden hier van succesvolle bedrijven met een heel eigen aanpak of een heel eigen formule. Zappos bijvoorbeeld. Of 1-800-got-junk?. Of zelfs Starbucks. Ze hebben allemaal iets eigens, iets dat ze anders maakt. Meestal een unieke bedrijfscultuur (waar ze aan vast weten te houden, zelfs bij enorme groei in aantallen medewerkers). Of een uniek proces, een uniek merkgevoel.

Als je de verhalen leest, zie je dat alle CEO’s het hebben over hun waarden. Hoe die ingebed zijn in de cultuur. En hoe juist die waarden het bedrijf uniek maken, en authentiek.

Klinkt makkelijker dan het is

Het klinkt eenvoudig, maar volgens mij is het dat niet.

Ten eerste omdat die waarden, wat je bedrijf authentiek maakt, vaak impliciet zijn. Ze komen het bedrijf in met de oprichter of CEO, en naarmate het bedrijf groeit moet je ze zien vast te houden. Maar omdat te doen, moet je ze ook expliciet maken.

Ten tweede omdat er een continue druk is van buiten- en binnenaf om aan die waarden te tornen. Om er van af te wijken. Klanten, leveranciers en partners, investeerders, de financiële afdeling: er zijn heel veel mensen die iets van je willen dat indruist tegen die waarden, dat wat jouw bedrijf authentiek maakt.

Het is niet zo makkelijk om jezelf te blijven als bedrijf. Maar zoals al die succesvolle, authentieke bedrijven laten zien, wel degelijk mogelijk.

Meer lessen uit de VS:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

lindakwakernaatreply
juli 03, 2012 at 11:07 PM

ik sluit me bij peter aan!

Peter Pellenaarsreply
juli 03, 2012 at 09:07 PM

Je bent stiekem bezig een heel interessante reeks ‘lessen uit de vs’ te produceren. Het lijkt of ze bijna vanzelf tot stand komen. Dit moet welhaast het resultaat zijn van jaren goed observeren.
Toch maar gaan bundelen?

Leave a reply