Je blog promoten: 3 slimme blogtips uit #blogpraat

briefjesHoe kun je nou je blog promoten? Het blijft een belangrijke vraag. En ik zag vandaag een paar hele goede antwoorden voorbij komen, over het promoten en verspreiden van je blog.

Maar dit waren mijn favorieten.

1. Persoonlijk bloggen is key

Denise zegt hier wat ik geloof (en in mijn boek als kernboodschap zie) maar ze zegt het mooier. Als mensen zich met jou als blogger kunnen identificeren willen ze ook weten hoe het verder gaat met je, met je verhaal. En let op: ‘persoonlijk’ is niet ‘perfect’. Dus dat scheelt weer een hoop blogangst.

2. Gebruik je social media content op je blog en elders

Ik was er al een voorstander van om dingen te hergebruiken (je Instagramfoto’s, bijvoorbeeld, door ze op je blog, op google+ etc te gebruiken) maar het is natuurlijk erg slim om te doen wat Kim hier zegt.

Maak een korte vine video (of een Instagram video, of een nieuwe timelapse video met Instagram’s nieuwe app) en zet hem op YouTube.

Simpel, edoch briljant.

3. Gebruik Slideshare om je blog posts te delen

 

Dimitri krijgt veel verkeer uit Slideshare. Omdat hij daar zijn blog posts in presentatievorm, presenteert. Slim! Ik heb dat 1 keertje gedaan, met blogtips voor zakelijke bloggers.

Ik moet eerlijk zeggen, het was ontzettend veel werk. En ik had een paar foutjes in de PDF staan, bleek, dus ik moest de presentatie een paar keer aanpassen, nieuwe PDF’s maken maar ook twee keer de presentatie opnieuw uploaden (dat kan gelukkig). Wat een gedoe.

Aan de andere kant, ik kon hem vervolgens op LinkedIn embedden, Frankwatching Webinars kon hem delen in de campagne rondom mijn webinar over hetzelfde onderwerp, etc. Dus je hebt er dubbel lol van. En je kunt slidshare presentatie embedden in een blog post.

Sharing is caring

Regelmatig deel ik de link naar een blog of blogger bij wijze van ‘blogroll’. De link van de dag is  het blog/plog van Anna-Maria aka @puur. Voel me bevoorrecht dat ik haar heb leren kennen en ik geniet ALTIJD van haar blog. Vooral haar plogs (met foto’s).

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Charlotte Meindersmaantwoord
2 september 2014 om 14:35

Als ik ergens een presentatie of workshop met slides geef, schrijf ik daar vaak later een blogpost over. De slides gaan op slideshare en ik deel de slides op mijn blog. Ik geef die presentaties op slideshare vrij onder een creative commons licentie, zodat mensen hem ook kunnen downloaden, embedden, delen etc.
Het heeft mij nog geen kliks opgeleverd, maar je kunt wel zien hoeveel mensen het bekeken hebben. Is ook wat waard!
Vines blijven lastig hoor. Wordt of nietszeggend (dus niet zakelijk relevant) of ik moet er met mijn eigen hoofd op… ook niet ideaal. En kort, dat ook. Ach, een rondleiding door kantoor zou wel kunnen 🙂

Elja Daaeantwoord
2 september 2014 om 20:40
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Ik vind het lastig merk ik, mijn slides op slideshare zetten. Heel gek. Ik geloof zo in delen maar ik vind het moeilijk.

Charlotte Meindersma
2 september 2014 om 20:45
– Antwoord aan: Elja Daae

Hm. Bang dat je te veel weggeeft? Of dat je slides niet meer kunt hergebruiken? Kirsten Jassies zet ook al haar slides op slideshare. Zit heel veel materiaal tussen dat ze al eerder heeft gebruikt. Laten we wel wezen: de meeste sprekers hebben een praatje dat ze voor een nieuw publiek gewoon weer opnieuw vertellen. Misschien her en der een tikje aangepast, maar veel werk zit daar niet in. Klinkt goedkoop. Aan de andere kant: het verhaal kan er alleen maar beter van worden. Ze zullen het vast elke keer een klein beetje aanpassen naar aanleiding van wat ze de vorige keer hebben geleerd.
Zie de slides gewoon als een blog, zoals Dimitri al zei, dan is het niet zo eng meer, toch?

Frédérique van Egmondantwoord
1 september 2014 om 22:24

Dat slideshare klinkt best interessant, alhoewel ik niet echt dingen heb die je in een presentatie zou proppen denk ik 😀

Elja Daaeantwoord
2 september 2014 om 20:42
– Antwoord aan: Frédérique van Egmond

Nou, dat weet ik niet hoor. Het is misschien minder een zakelijk onderwerp maar tips etc. of een overzicht van handige bronnen zou misschien heel interessant zijn om daar te delen?

Frédérique van Egmond
2 september 2014 om 20:42
– Antwoord aan: Elja Daae

Klopt, maar daar blog ik natuurlijk amper over 😉

Ruthantwoord
1 september 2014 om 21:44

Oke, twee onderwerpen om te onderzoeken: vine en slideshare….

Elja Daaeantwoord
2 september 2014 om 20:45
– Antwoord aan: Ruth

Slideshare: Ik vond op Frankwatching interessante artikelen http://www.frankwatching.com/archive/tag/slideshare/ vooral die over die blog!
Vine: moet er zelf ook nog mee aan de slag… 🙂

Ruth
2 september 2014 om 21:00
– Antwoord aan: Elja Daae

dank!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.