Istanbul geen constantinopel (snapchat story)

Ik ben in ISTANBUL!

Ik liep door het metrostation net en ik dacht: hoe kan het toch dat ik me hier zo thuis voel?

Ik weet wel dat ik hier heb gewoond, maar dat is niet wat ik bedoel.

Ik stond een uur lang te genieten in de metro. Mensen dachten dat ik gek was.

Ik heb bij wijze van uitzondering mijn ‘snapchat verhaal’, de laatste 24 uur in foto’s en filmpjes die ik op snapchat heb gedeeld, op YouTube gepubliceerd. Dan kunnen de niet-snapchatters onder jullie zien hoe dat er uit ziet.

Elja’s snapchat story: Amsterdam – Istanbul

En toch, hoe kan dat nou?

Ik bedoel: hoe kan een plek in een cultuur die zo anders is dan die waarmee ik opgegroeid ben en waarvan ik de taal nauwelijks spreek, zo vertrouwd voelen?

Dat is het rare aan een leven als expat: dat je je je hart verliest.

Een stukje van jezelf achterlaat als je weggaat.

Ik liep het metrostation uit en ik had een grote smile op mijn gezicht.

Ik heb je gemist, Istanbul. (istanboel niet constantinopel niet istanboel …)

 

PS Alles ging goed alleen verloor ik mijn sim-kaart in de rij voor de paspoortcontrole toen ik probeerde om al lopend mijn Turkse sim in mijn telefoon te stoppen en dat was een rij van een paar honderd mensen die allemaal flink doorliepen in zo’n slang-vorm en ik was hem dus kwijt dus mijn oude telefoonnummer doet het even niet en ik hang nu in de Twitter-DM met de @kpnwebcare over een nieuwe. Gelukkig wist ik dat er direct na de gate een Vodafone zit die me een mooie turkse sim kon verkopen laten we wel wezen da’s een *stukje* voordeliger dan die buiten-EU-bundel vna de KPN want die was na 4 (!) snaps letterlijk op. 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
8 april 2016 om 08:31

Ha, geweldig – ik was onerweg naar en in Gironingen beschaftigt, dus heb niet alles meegekregen via snapchat. Erg leuk om bij de eerste koffie even rustig voor te gaan zitten (behalve dat pup dan een 4444tje op de toetsen kwam doen, zie youtube.

Ik heb alles klaarstaan van Cappadocië om up te loaden, gewoon net als andere filmpjes neem ik aan maaar dan een compilatiie?

*Naders even een filmpje van het uploaden van Snapchat maken en uploaden – ha.

Nee hoor daar kom ik wel uit, moet er alleen voor gaan zitten als Pascha slaapt

Het aller allerbelangrijkste laat ik nu nog buiten beschouwing, je bent in Istanbul, yay!!!!!!!!! Heerlijk voor je.

Geniet en doe een extra vapur overtochtje voor me of een funikulertje 1.0
kus voor jou en voor Istanbul

Elja Daaeantwoord
10 april 2016 om 08:35
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ik zwaai naar Istanbul voor je!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.