Inspiratie: twitter (maar voel je niet verplicht)

twitterchat #blogpraatJe zou kunnen denken dat ik 2,5 jaar geleden met voorzienende blik twitterchat #blogpraat begon. Zodat ik iedere maandag iets zou hebben om over te schrijven.

Helaas zou je daar geen gelijk in hebben, hoor. Ik begon gewoon voor de lol natuurlijk. Ik doe het nog steeds iedere maandag, die twitterchat, voor de lol, anders was het niet te doen. Nou ja, misschien als je heel veel geld verdient met zo’n uurtje chat, dat zou natuurlijk ook een goede motivator zijn, laten we wel wezen. Maar anders gaat het puur om het plezier dat je er uit haalt.

En dat je dan altijd weer iets te bloggen hebt, mocht het nodig zijn.

Twitter is sowieso een fijne inspiratiebron voor bloggers. Er gebeurt altijd wel iets, er komt altijd wel iets interessants voorbij, er is altijd wel iets om over te schrijven of je druk over te hebben.

Dat gezegd hebbende, moet jij gaan twitteren, als je het nog niet doet?

Nee.

Nee hoor. Niet nodig.

Het kan geen kwaad om het te proberen, natuurlijk. En als je een onderneming hebt, ondernemer bent, is het in ieder geval goed om te gaan monitoren wat er op Twitter gebeurt, wat er gezegd wordt over jouw bedrijf, jouw vakgebied. Misschien vind je het wel heel leuk.

Maar het hoeft verder niet. Je kunt wel zonder. Ga lekker bloggen, zou ik zeggen. Dat is eigenlijk belangrijker, voor mij, en voor jou als je een bedrijf hebt. En voor jou als je deze nieuwe online wereld wilt ontdekken. Of als je jezelf wil trainen in het schrijven.

Twitter is wel een goede manier om lezers te vinden, trouwens, gelijkgestemden. Dat is best lastig als je alleen van je blog afhankelijk bent. Maar niet onmogelijk!

Twitter heeft mij veel gebracht: een passie (#blogpraat), een hervonden passie voor bloggen, lezers, vrienden, gelijkgestemden. Werk. En inspiratie, iedere dag weer.

Maar zoals ik laatst tegen een vriendin zei, ZZP-er: het kost wel even om het te gaan begrijpen. Je moet het ook leuk vinden, anders werkt het niet. En het is ook een beetje verslavend.

Dus voel je niet verplicht. Dat meen ik! Maar wees er ook niet bang voor. Je kunt het altijd een beetje uitproberen en bekijken, toch?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ariadnesdraadreply
augustus 13, 2012 at 11:08 PM

Echt een goed stuk, dit!

Elja Daaereply
augustus 14, 2012 at 11:08 PM
– In reply to: Ariadnesdraad

Thanks! 🙂

Leave a reply