Hoe ik verslagen maak van twitterchats

Vandaag was ik bezig om een verslag te maken van #blogpraat, de twitterchat die ik iedere maandag organiseer. De afgelopen twee jaar (zo lang bestaat de chat bijna) heb ik heel veel tools gebruikt om de chat te runnen en om er verslag van te doen. De meeste van die tools zijn inmiddels weer uit de lucht. Niet handig. Dus telkens op zoek naar nieuwe tools.

Vandaag gebruikte ik dus storify. Ik maak een nieuwe ‘story’ aan, tik ‘#blogpraat’ in, en sleep de relevante tweets in de ‘verzameling’. Dat levert dit soort verslagen op. Het zou denk ik iets makkelijker werken als ik tussendoor niet telkens hoefde te switchen naar tweetchat.com en hootsuite.com of bij te houden wat er gebeurt in de chat en de boel te modereren…. Maar zou ook voor jou, lezer, best wel eens een keertje handig kunnen zijn als je wat tweets wilt bewaren en publiceren.

De andere tool die ik momenteel gebruik heet tweetreports.com, een betaalde dienst. Een betaalde dienst die vandaag uit de lucht was. (…) (:-)). Wel handig om de hele chat zowel in HTML als in PDF te kunnen verspreiden. ALS het werkt.

Ik was in juni vorig jaar een blogartikel aan het schrijven over alle tools die ik gebruik om tweets te archiveren, sorteren en bewaren. Maar helaas – binnen de kortste keren was het totaal achterhaald. Dus snel op ‘publish’ drukken…hopelijk is storify er morgen nog. Van tweetreports ben ik niet zo zeker!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Henk Boshovereply
januari 17, 2012 at 08:01 AM

Elja,

ik gebruik voor vastleggen twitter sessies altijd Tweetdoc.

http://www.tweetdoc.org/ 

Alle tweets met de ava’s in kleur. 

was leuke sessie gisteren #blogpraat

Henk

Elja Daaereply
januari 17, 2012 at 08:01 PM
– In reply to: Henk Boshove

Handig Henk, ik zie dat ik al een wachtwoord had, ga ik dan maar eens proberen…hopelijk blijft deze een tijdje in de lucht! Dank!

Henk Boshove
januari 23, 2012 at 01:01 PM
– In reply to: Elja Daae

Kijk maar eens. wie weet voor de sessie blogpraat van vanavond 🙂 

ik probeer er weer bij te zijn. vond het vorige week wel amusant.

Elja
januari 23, 2012 at 07:01 PM
– In reply to: Henk Boshove

Zag net dat tweetreports het weer deed. Toch wel handig hoor, als het werkt. Fijn om een PDF te hebben en de HTML-versie is beter dan bijv. de nieuwe service hashtracking. Anyway! Tot vanavond!

Leave a reply