Het beste van 2011 op eljadaae.nl

Nou, als je dan toch niet weet wat je moet schrijven, dan maar een ‘best of’. Even in Google Analytics gedoken, en voila.

4.056 mensen bezochten de site. ‘Unieke’ mensen, dan.

5.446 bezoeken.

Ruim 74% nieuwe bezoekers. [is dat goed? of niet?]

De top 5 meest gelezen artikelen:

Allemaal uit 2010. Dus dat zegt wat over mijn focus van het afgelopen jaar… of de kwaliteit van mijn artikelen? Grappig voor mezelf is om vast te stellen dat veel van deze artikelen zijn geschreven toen ik niet aan het werk was en dus veel meer tijd had om gedegen artikelen te schrijven.

Wat het aantal minuten per pagina betreft, zijn de artikelen over bloggen en twitteren, met tips, het populairst. Je kunt je voorstellen dat mensen zo’n artikel open hebben staan terwijl ze tips toepassen, misschien daarom.

En, hoewel ik helemaal niet zo veel (meer) over Twitter of over het vinden van je doelgroep schrijf, zijn dat nog steeds de termen waarop verkeer mijn site binnenkomt. Het ze je wel aan het denken… Wil je dat? Is dat je doel? En zo niet, wat is je doel dan wel en welke zoekwoorden horen daarbij? En zo ja, hoe kun je die positie versterken?

Genoeg stof tot nadenken, als je iedere dag moet bloggen! Waarom? Waarheen? Waarvoor? etc. etc. etc. 🙂

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Jacobjanvoermanreply
januari 02, 2012 at 07:01 AM

dit artikel is het bewijs dat als je maar begint met schrijven er toh iets zinnigs uit komt.

@Petepel: ik denk dat het niet aan de schrijftijd ligt, maar aan de onderwerpen. 

Sonja Broekhuizenreply
januari 01, 2012 at 10:01 PM

Gelukkig heb je een dag extra dit (schrikkel-)jaar om op al jouw eigen vragen een antwoord te vinden 😉

Elja Daaereply
januari 02, 2012 at 11:01 PM
– In reply to: Sonja Broekhuizen

we gaan het meemaken….

Peter Pellenaarsreply
januari 01, 2012 at 09:01 PM

De (terloopse) constatering dat het vooral de blogs zijn waar je meer tijd aan hebt besteedt die goed gelezen zijn, is toch wel erg interessant in combinatie met de uitdaging van elke dag bloggen. Ik wens je elke dag veel inspiratie en tijd 😉

Elja Daaereply
januari 02, 2012 at 11:01 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Haha! Nou, daar zeg je zo wat Peter. Dat heeft mij dan ook tot de conclusie gebracht dat ik dat iederedagbloggen vooral voor mezelf doe, en niet voor mijn lezers! Schandelijk, he. 🙂 Is dat bij jou ook zo?

Leave a reply