Gastvrijheid

Ik schreef al eerder dat ik niets begreep van die nieuwe pinautomaten, althans het feit dat je niet meer met de magneetstrip mag betalen.

Inmiddels heb ik er ook gewoon last van. Ik heb een aantal creditcards, een aantal bankpassen uit het buitenland zonder chip, en ons geld staat verspreid over al die rekeningen. Ook in afwachting van de nieuwe rekeningen in Turkije.

Ik wil dus regelmatig betalen met mijn Amerikaanse bankpas, of mijn creditcard, beiden zonder chip. En dat kan dan niet. Althans, er zit zo’n onaardig plakbandje over de gleuf, dus je vraagt het niet.

Alleen de kledingwinkel op Schiphol waar ik laatst was, had geen plakbandje en accepteerde mijn Amerikaanse bankpas.

Geen enkele winkel of supermarkt of horeca-gelegenheid waar ik de afgelopen weken was (en dat waren er nogal wat!) had de magneetstrip nog in gebruik. Althans: het ongastvrije plakbandje, soms met handgeschreven tekst, zat overal over de magneetstripgleuf geplakt.

Vandaag ging ik mijn kopjes koffie in een cafe in Utrecht afrekenen. En wat schetst mijn verbazing: geen plakbandje. Toen ik de jongen bij wie ik betaalde ernaar vroeg, reageerde hij verbaasd. Natuurlijk kon je met magneetstrip betalen, mensen wilden zo vaak betalen met hun AmericanExpress, hij vond een plakbandje niet zo nodig.

Een stukje is het natuurlijk ook gewoon niet de moeite willen doen. Niet willen hoeven uitleggen dat men niet kan betalen met de magneetstrip. Het is nu al maanden zo, dus iedereen moet het zo langzamerhand weten, we gaan het niet nog een keer uitleggen.

Of misschien is het gewoon efficiency? Dat het ook voor de klant sneller is?

Hoe dan ook, ik kreeg een goed gevoel over die zaak (waar we al netjes bediend waren, en een mooi plekje buiten in de zon hadden bemachtigd, ook leuk).

Gek hoe dat in kleine dingen kan zitten, he?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ingevanreesreply
augustus 28, 2012 at 09:08 AM

Ja, idioot he? Snap er ook niets van en dat slechts na twee jaar te zijn weggeweest…erg onhandig

Inforeply
augustus 22, 2012 at 10:08 PM

Fijn he, de kleine dingen die het doen. Zelf deze week een blog over geschreven! #gastvrijheid (www.anitahvl.nl)

Leave a reply