Een boek schrijven

elja boekIk stond vandaag in de prachtige tuin van het kantoor van mijn uitgever, Geerhard, voor de tigste keer met hem te praten over mijn nieuwe boek.

Nou ja. Nieuwe boek?

Ik weet dat ik een boek wil schrijven. Ik weet dat ik een boek ga schrijven. Ik weet dat ik een boek kan schrijven.

Ik weet ook bijna waar ik een boek over wil schrijven.

Maar het probleem is: ik weet het niet helemaal. Ik weet het 70%, of zo.

Er zit nog een verhaal in jou, zei Geerhard tegen me, maanden geleden. En dat was precies hoe het voelt.

Sinds die tijd gaan we heen en weer, heen en weer, beetje mailen, beetje praten.

Geerhard kent dat proces goed. Hij lijkt er vrij relaxed mee om te gaan, in ieder geval.

Ik heb van die dagen dat ik denk: weer een puzzelstukje. Of dat ik denk: jaaa….dat is het….zoiets…. Of dat ik denk: ik moet gewoon een week op de hei gaan zitten en gaan schrijven. Dan komt het vanzelf uit mijn vingers.

 

Wie weet, deze vakantie.

Ik heb het bijna.

Echt.

Bijna.

 

PS Ik heb dit boek cadeau gekregen, ‘Ga hosselen’. Vakantieleesvoer, yay! Mijn vaste lezers zullen opmerken dat het woord erg lijkt op hustlen. Dus ik denk dat ik het wel leuk ga vinden! 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Evertreply
juli 02, 2016 at 12:07 AM

just do it!

Elja Daaereply
juli 02, 2016 at 10:07 PM
– In reply to: Evert

argghhhh …. !!! Misschien is het zo simpel!!

Leave a reply