De tuinschuursaga

img_3113.jpgWij gingen een tuinschuur kopen. Een kleintje. We moeten een beetje op ons geld letten dus het werd niet zo’n dure luxe chalet-achtige constructie. Maar tuinschuurtjes zijn sowieso prijzig. Dus het budget kwam uit op zo’n 400 euro in totaal.

We kwamen keer op keer uit bij een schuurtje op een niet nader te noemen website dat precies de goede maten had voor wat we wilden en in de juiste prijsklasse.

Ik had wel wat bedenkingen, over deze winkel. Maar goed. Op zich vaak genoeg spullen gekocht. Dus why not?

Hij werd vrijdag bezorgd. In stukken. Zonder verpakkingsmateriaal en (dus) met beschadigingen.

Voor de liefhebber, en omdat ik gewoon mijn ei kwijt moet:

De saga van de tuinschuur. Een verhaal in meerdere delen.

 1. We gingen ons online oriënteren. Meerdere avonden. We kwamen uit op een schuur van bedrijf X.
 2. We wilden hem graag zien dus we togen naar de dichtstbijzijnde vestiging. We hadden er zin in! Home improvement! Yay!
 3. De dichtstbijzijnde vestiging van bedrijf X (20 minuten rijden) bleek te klein te zijn om de schuurtjes te kunnen tonen. Maar, zei de meneer van de winkel, dat maakt niet uit want in de grote megaX, 15 minuten rijden verderop, stond hij zeker uitgestald.
 4. Wij reden met kind achterin naar de megastore, die we voor het gemak even WinkelX 2 noemen.
 5. img_3116-1.jpgWinkelX 2 had eigenlijk maar 1 schuurtje uitgestald staan, ook al was het een MegaX. En die, zie de meneer die we aanklampten, was eigenlijk heel anders dan het ding uit de folder die we mee hadden gekregen bij WinkelX 1 want tsja, ze waren van leverancier gewisseld dus. Hij wist het ook niet.
 6. F. had zijn zinnen gezet op deze schuur in dit formaat. Hij had er nog vertrouwen in.
 7. We namen een foldertje mee om hem alsnog online te bestellen.
 8. Thuis aangekomen gingen we hem meteen online bestellen.
 9. Online bestellen kon niet. Melding: bestellen niet mogelijk, want niet op voorraad.
 10. Helpline van de webwinkel van WinkelX gebeld. De helpdesk vertelde dat we naar de winkel moesten.
 11. F. terug naar WinkelX 1. 20 minuten rijden, nog diezelfde dag. En weer terug, natuurlijk.
 12. De medewerker van de winkel kon de betreffende schuur zelf ook niet in het systeem vinden tot F. hem op het internet liet zien om welke het ging.
 13. Op de website stond dat hij 399 was inclusief bezorgkosten. Maar in de winkel rekende men 35 euro bezorgkosten. F. liet nogmaals online zien dat het bedrag inclusief bezorgkosten was. Hij hoefde ze toen alsnog niet te betalen.
 14. img_3115.jpgDe schuur werd besteld en een aanbetaling gedaan. Het hele bedrag betalen hoefde niet, vertelde de medewerker, want dat kon bij aflevering.
 15. De schuur zou afgelopen vrijdag, geleverd worden.
 16. Woensdagmiddag kreeg F. een telefoontje dat als hij wilde dat de schuur vrijdag geleverd werd, hij voor 21:00 diezelfde avond naar WinkelX 1 moest komen, om het resterende bedrag alsnog te betalen. Dat kon bij nader inzien niet bij aflevering.
 17. F. ging braaf, na het eten, snel naar WinkelX1. Hij heeft zijn zinnen gezet op die *#@(*schuur. Koppig type. 🙂
 18. Vandaag belde de bezorger. Er was een probleem. [verrassend?]
 19. Het zat zo: het schuurtje was geleverd op een pallet, netjes verpakt in plastic, maar de pallet was te groot voor zijn wagen en paste er niet in.
 20. WinkelX had er op gestaan dat hij de schuur toch vanavond zou afleveren.
 21. Als je wilt dat ik hem aflever, zul je het pakket in losse delen moeten aanleveren, had de chauffeur van het vervoersbedrijf gezegd, en was een andere klus gaan doen tussendoor.
 22. De jongens/meisjes van de WinkelX dachten: prima. Ze pakten alles uit (denk: ongeverfde houten onderdelen, spaanplaat) inclusief de gebruiksaanwijzing die ze uit het plastic haalden.
 23. HET GING REGENEN voordat de vervoerder er was om alles in te laden
 24. Sommige onderdelen raakten beschadigd in het proces…de vervoerder zegt dat het door de WinkelX komt maar wie zal het zeggen?
 25. Gelukkig hebben we de oude schuur nog, want daar konden we alles inzetten.
 26. De gebruiksaanwijzing hebben we laten drogen.
 27. img_3113.jpgWe wisten niet of alles er is, want we hadden geen lijst van wat er in het pakket zou moeten hebben zitten en we hadden geen lijst van de onderdelen die geleverd zijn. 4 Internationale verhuizingen hebben ons geleerd dat die twee lijsten en vooral het vergelijken van de ene met de andere belangrijk zijn. Maar ja.
 28. De bezorgbon met de gegevens van de vorige klant (een familie in Zoetermeer), zat er nog bij. Veel plezier met de High-Store Opbergkast, en wie weet bellen we even om te horen hoe de WinkelXkast jullie bevalt.
 29. Gebeld met winkelX over de kapotte plankjes. Manager zou zondag terugbellen. Mogelijk kregen we geld terug.
 30. Zondag. Manager heeft gebeld. Hij gaat morgen met de leverancier bellen en komt bij ons terug.

F. heeft de schuur gisteren en vandaag al in elkaar gezet voor zover mogelijk. Het is waaibomenhout maar hij ziet er wel goed uit. We zijn dus alsnog best blij.

Maar toch.

Ik snap best dat bedrijven moeite hadden om online te gaan, 10 jaar geleden. Maar zo langzamerhand zou je verwachten dat het op orde is.

En ook al laat je je klanten niet online bestellen: elementaire processen als bestellen, betalen en leveren, daar zou een woonwinkel die al zo lang bestaat en zo veel vestigingen heeft, toch heel goed in moeten zijn?

We zullen zien waar ze mee komen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Influencer marketing is een ding – Elja Daaeantwoord
19 april 2016 om 11:28

[…] had natuurlijk gewoon een tuinwinkel moeten benaderen over dat hele schuurtjesproject! En me laten sponsoren. Shit. Gemiste […]

Martine Bakxantwoord
18 april 2016 om 09:48

Haha, ik heb jaren geleden een kippenhok met ren online gekocht. Eerst geprobeerd offline te kopen en gelijk mee te nemen, maar nergens het model wat ik wenste. Bij de grote jongens online niet opgenomen in het assortiment.

Uiteindelijk besteld bij een kleine zelfstandige webwinkelier, € 50,- bezorgkosten, wat ik heel acceptabel vond want ik weet als webwinkelier wat het kost.

Het is de keerzijde van gratis verzenden denk ik. Voor filiaalhouders, franchisers schijnt het redelijk dramatisch te zijn, zo’n webwinkel van het overkoepelende bedrijf…..

Elja Daaeantwoord
19 april 2016 om 11:30
– Antwoord aan: Martine Bakx

Ik snap wat je zegt, maar ik denk niet dat het probleem in de verzendkosten zit. We waren tenslotte ook bereid om het gewoon in de winkel te kopen. We zijn er 4 keer (!) geweest. Het probleem zit volgens mij in heel veel dingen. Maar niet in de verzendkosten, al zouden die veel hoger moeten zijn dan 30 euro als ze echt doorberekend zouden worden lijkt me.

Martine Bakx
19 april 2016 om 21:46
– Antwoord aan: Elja Daae

Nee, het probleem zit niet in de verzendkosten. Het zit in dat ze franchisers of filiaalhouders zijn. En verplicht mee moeten in folderaanbiedingen en het online aanbod met de service die het hoofdbedrijf aanbiedt.
Ik weet van een keten, met gratis afhalen in winkel, dat de winkel daar niets voor krijgt. Terwijl die wel pakje moet aannemen, opslaan, uitreiken, door de kassa moet halen enz. Ook moet zo’n winkel retouren aannemen. Ze moeten dat zien als marketingkosten, want je lokt de klant ermee de winkel in……
Maar ik zal daar nog eens over bloggen.

Elja Daae
19 april 2016 om 22:41
– Antwoord aan: Martine Bakx

Het klopt van geen kanten. Maar het klopt uiteindelijk ook niet naar de klant. Het is alsof er geen hart meer in zit.

Kitty Kilianantwoord
18 april 2016 om 09:22

Niet normaal. Schandalig. Je bent te aardig in je conclusie, hoor.

Elja Daaeantwoord
19 april 2016 om 11:31
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Ja dat komt alleen door mijn echtgenoot die zo’n zin had om dat schuurtje in elkaar te gaan zetten. Ik was al na bezoek 2 afgehaakt.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.