band Ik ben bijna jarig, en dat is altijd een mooi moment om even de balans op te maken. Na een jaar in de VS is er genoeg te overdenken.

Het leven is goed: zowel op privégebied, als zakelijk, met een eigen bedrijf dat groeit en bloeit. Ik moet zeggen dat ik meer en meer geniet van het wonen en werken in de VS (zie het plaatje hiernaast voor een indruk van mijn lokale Fourth of July Parade…wie wil dat nou niet voorbij zien komen??).

Kan ik op mijn lauweren rusten? Nou… Er zijn, toegegeven, ook wel wat dingen die beter kunnen. Ik zou zo langzamerhand mijn volgende grote opdracht binnen moeten halen; ik moet veel meer netwerken (belangrijk in de VS!); meer en consequenter bloggen en mijn nieuwsbrief consequent versturen. Het zou helemaal niet gek zijn om gewoon weer een schema te maken voor beiden, en me er aan te houden.

De balans tussen Nederlandse/Nederlandstalige activiteiten en Amerikaanse/Engelstalige activiteiten is ook nog een lastige. Ik heb net mijn Engelstalige blog uit de lucht gehaald, daar moet ik een nieuwe invulling aan zien te geven.

Daarnaast heb ik al maanden een eBook over twitteren in de kast liggen, dat maar niet gepubliceerd wordt. Tijd om dat af te krijgen!

Ik las net een mooi artikel over bloggen, 20 warning signs that your content sucks, en haalde daar een heleboel verbeterpunten uit. Aangezien mijn blog de kern van mijn marketingbeleid is, misschien toch tijd om wat dingen te veranderen?

Ik denk ook dat het goed zou zijn om wat concretere doelstellingen voor mezelf vast te stellen. Als (zoals in bovenstaand artikel beweerd wordt) bloglezers meer dan 2 minuten op mijn blog zouden moeten blijven als indicatie van succes, heb ik nog wel wat te verbeteren, …

Kortom, uitdagingen genoeg. En jij? Wat zijn jouw overpeinzingen geweest, zo tijdens de zomer? Wat kun je verbeteren? En hoe ga je het doen? Heb je een stappenplan? Kwantificeerbare doelstellingen? Ga je meer structuur aanbrengen? Of juist wat meer je intuïtie volgen en doen wat (zakelijk) goed voelt?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

%d bloggers like this: