Correatief bloggen

Screen Shot 2015-04-09 at 6.46.18 PMHad mooi gesprek met Cor vandaag. Over bloggen. En over creativiteit (daar gaat het altijd over, bij Cor!).

Hij heeft iets heel creatiefs gedaan, op bloggebied. Nog even los van zijn 1 aprilgrap, die ik gemist had.

Wat hij deed, was het kopiëren van mijn blog post. Deze. En die voor 1% aanpassen. En publiceren.* Dat deed hij niet zo maar, omdat hij niets te bloggen had. Hij deed dat omdat wat ik zei precies aansloot bij wat hij dacht of wilde zeggen. Dus waarom zou je het niet herhalen??

Toen ik het las gisterochtend moest ik KEIHARD lachen. Kon ik goed gebruiken! Maar dat bleek niet uit mijn tweet.

Of mijn opmerking op LinkedIn.

Screen Shot 2015-04-09 at 6.53.40 PM

Gelukkig begreep Cor dat ik het positief bedoelde.

Wat ik briljant vind aan wat Cor deed is het creatieve. Hij staat nu bij mij bovenaan de lijst met creatieve blog posts die ik bijhoud (in mijn hoofd), samen met deze van Jacob Jan.

Beide voorbeelden konden alleen ontstaan door een soort van symbiose, een samenwerking, een wederzijdse inspiratie. Zou dat de sleutel zijn tot innovatief bloggen?

En een hoop lef. En het niet voelen van restricties of gewoon in staat zijn ze te negeren.

Het is een van de mooiste dingen aan bloggen, vind ik, vooral als je het zo veel doet als Cor en ik. Er ontstaat een creativiteit, een synchroniteit, een inspiratieflow. Hoe meer creativiteit er in zo’n blog post zit, hoe meer creatieve energie er vrijkomt. Vandaar deze post. En deze van Paul (ook al zo creatief!).

* Als je hem gisteren al gelezen had, zou ik dat opnieuw doen, want hij heeft 1 zin veranderd!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
10 april 2015 om 18:27

🙂 wat een eer. Mijn creativiteit zit op dit moment niet in mijn blogs, en ook niet in mijn theater. Het zit vooral op school, in het speels omgaan met de kinderen, en intussen zorgen dat de sfeer goed is, dat de leermomenten er zijn, en ook benoemd worden.

Marjan Ivonne Smitantwoord
9 april 2015 om 19:16

Ik snap ‘m 😀

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.