Blogpraat op zijn Amerikaans

Eigenlijk moet ik zeggen: blogchat op zijn Nederlands, want dat is #blogpraat. Ik deed vroeger iedere zondagavond (mijn tijd) mee aan #blogchat, de twitterchat voor bloggers. Tot ik begon met #blogpraat, toen had ik opeens geen tijd meer voor blogchat. En het enorme succes van de chat maakte het ook lastig om mee te doen. Als je #blogpraat snel vindt gaan, zou je voor de grap een keer om 3 uur ‘snachts op zondagnacht moeten opstaan om #blogchat te volgen. Je weet niet wat je ziet – letterlijk. Zo veel mensen! Zo veel tweets!

Maar de laatste tijd leek het me leuk om weer eens mee te doen. Er valt altijd veel te leren, vooral ook omdat mensen heel doelgericht meedoen aan zo’n chat. Ze komen informatie halen, of zichzelf profileren, of anderen helpen met hun kennis. Wat minder op ‘gezelligheid’ gericht dan bij ons, denk ik. Sowieso een puur Nederlands begrip, ‘gezelligheid’!

Anyway. Paar interessante dingen in de chat van vandaag, die ging over de vraag hoe je je blog nu meer bekendheid kunt geven. Heb voor blogpraat.com een verslagje geschreven met een aantal handige tips.

PS Moet niet gekker worden. Twee blogs vandaag??? Morgen vrij, hoor. #iederedagbloggen

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Elja Daaereply
januari 16, 2012 at 04:01 PM

Test…

Carolien Geurtsenreply
januari 16, 2012 at 04:01 PM
– In reply to: Elja Daae

Kan het zo thuis pas proberen, mobiele versie heeft geen abonneer mogelijkheid
Gr C
Op 16 jan. 2012 17:52 schreef “Disqus”
het volgende:

Carolien Geurtsenreply
januari 16, 2012 at 08:01 AM

Leuk om te lezen #oorsprong van blogpraat en ik ga t zeker eens doen: meeijken op blogchat, al is het alleen maar om ideeen op te doen.

Leave a reply