Blogexcuus

Ik blog minder. Nog steeds bijna iedere dag maar niet iedere dag. 

Ik maak andere afwegingen:

  • Ik ben met een ebook dat heel veel schrijfwerk betekent;
  • Ik besteed heel veel tijd aan het zorgen voor betere vindbaarheid in de zoekmachines;
  • Ik steek heel veel tijd in mijn wekelijkse nieuwsbrief;
  • Ik probeer de artikelen die ik wél schrijf echt nuttig te maken voor lezers (niet altijd voor alle lezers. Maar zo dat wat ik wil schrijven er ook echt toe doet;
  • Ik ben bezig met een aantal grote, nieuwe artikelen die veel werk zijn en waar ik niet in 1 keer mee klaar ben.

Toch een redelijk goed klinkend en  uitgebreid excuus, niet?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Michel ten Hoovereply
augustus 27, 2017 at 01:08 PM

Goh Elja, die vraag aan het einde is dat echt een vraag aan mij als lezer? Of is dat een vraag om jezelf te overtuigen dat bloggen echt niet elke dag hoeft? Van mij mag je hoor. Al ben ik vooral wel onder de indruk van waar jarenlang gewetensvol dagelijks bloggen toe leidt.

In de related post ‘Drie dingen die je kunt doen om je blog beter te maken (als je tijd hebt) las ik dat je een jaar geleden al op 1.700 artikelen zat. Indrukwekkend hoor. Petje af.

Elja Daaereply
augustus 27, 2017 at 09:08 PM
– In reply to: Michel ten Hoove

Nee hoor, ik vraag niet echt jouw toestemming. 🙂 Maar ik vind het wel heel gek om niet te bloggen. Het is zoals je zegt: het is ongelofelijk waar dagelijks bloggen toe kan leiden. Zoveel content, zoveel contact, zo’n positie in de zoekmachines, zoveel inspiratie en ideeën. Het zou zonde zijn om het op te geven, vind ik. Ik merk ook dat dat de crux is – zodra je jezelf toestaat om het sommige dagen niet te doen, wordt het steeds makkelijker om het niet te doen.

Ik denk dat het raarste is dat ik me tegenwoordig opeens niet meer goed voel bij het delen van onzincontent. Alsof dat te speels is geworden gezien mijn serieuze zakelijke bezigheden! Dus ik moet de nieuwe modus nog een beetje ontdekken.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.