Je blog promoten: hoe krijg je meer lezers op je blog?

blogMeer lezers op je blog – iets dat iedere blogger wel wil. Uiteindelijk blog je met een doel, hetzij privé, hetzij zakelijk. En groei is daar een onderdeel van. Naar aanleiding van een gesprek hierover met 40 mede-twitteraars in #blogpraat onlangs* hieronder een paar overwegingen.

Je hebt lezers, en lezers…

Er zijn, als je even zoekt op Google, genoeg websites die je uitleggen hoe je zo snel mogelijk meer online bezoekers krijgt. En als je business model bestaat uit het genereren van inkomsten door kliks op advertenties, is ‘meer’ misschien het enige criterium.

Voor de meeste bloggers ligt dat anders. Zij willen niet zomaar meer bezoekers, maar leuke/serieuze/geïnteresseerde/betrokken/kopende bezoekers. Werken met trucjes zorgt misschien voor meer verkeer, maar als dat verkeer direct weer wegklikt (een hoge ‘bounce rate, heet dat, zie dit artikel) heb je er niets aan.

De insteek van dit artikel is daarom niet alleen de vraag hoe je zorgt voor meer bezoekers, maar vooral voor meer kwalitatieve bezoekers die mogelijk ook nieuwe, vaste lezers worden.

Hoe komen bezoekers op je blog binnen?

Om te beginnen is het belangrijk om je te realiseren dat mensen op verschillende manieren op je blog binnen kunnen komen.  Vaste lezers komen waarschijnlijk uit je bestaande netwerk, via social media, via je emailnieuwsbrief, via RSS, misschien typen ze direct je blogadres in. Nieuwe lezers komen waarschijnlijk via zoekmachines, of via referrals: andere websites en blogs die een link naar jouw blog vermelden of een artikel van jou noemen.

nieuwe bezoekers voor je blog

Het is makkelijker dan je denkt om te zien wat voor jou het beste werkt, mits je een analytics-tool als Google Analytics hebt geïnstalleerd. Je kunt daar sorteren op verkeersbron (traffic source), en vervolgens ook op het aantal minuten dat mensen op je blog zijn gebleven, de bounce rate, en hoeveel pagina’s ze hebben bekeken. Je kunt er van uitgaan dat hoe langer mensen blijven, hoe lager de bounce rate, en hoe meer pagina’s – hoe beter. Zo kun je goed vergelijken welk medium de ‘beste’ bezoekers oplevert.

herkomst van bloglezers
de herkomst van bezoekers op je blog

In deze afbeelding zie je welke bronnen in een bepaalde maand** de meeste bezoekers naar mijn blog leverden.

herkomst bezoekers op je blog
Welke bronnen leveren de bezoekers die de meeste pagina’s bezoeken?

In de afbeelding hierover zie je dat de bronnen die de meeste bezoekers leverden, niet hetzelfde zijn als de bronnen die de bezoekers leverden die de meeste pagina’s bekeken op mijn blog. De top 5 ziet er anders uit.

herkomst beste bezoekers voor je blog
Welke bezoekers bleven het langst?

En als ik selecteer op de bronnen die de langs blijvende bezoekers leverden, ziet de top 5 er opnieuw anders uit. Het is dus zinvol om af en toe te zien waar je verkeer vandaan komt, en vooral welke bronnen het verkeer leveren dat de meeste pagina’s bezoekt of het langst blijft.

Je kunt ook doelen instellen (goals) om te zien wie er op een bepaalde pagina landt – bijvoorbeeld een verkooppagina, of de pagina om meer informatie aan te vragen over jouw diensten. Daar komen misschien weer hele andere verkeersbronnen als beste uit de bus.

Om meer bezoekers te krijgen, is het handig om te zien welke bronnen je de meeste bezoekers opleveren, en welke bronnen de ‘beste’ bezoekers opleveren (of niet). Dan kun je daar vervolgens je strategie op afstemmen.

Bij blogs draait alles om de inhoud

Uiteindelijk draait het voor ieder blog om de inhoud. De inhoud van je artikelen maakt dat mensen je graag lezen, dat ze graag terugkomen, dat ze de moeite nemen om te reageren, dat ze besluiten om je ook te volgen op sociale netwerken. En dat ze je, als je iets te verkopen hebt, serieus overwegen.

Maar kwaliteit is ook belangrijk voor je vindbaarheid in zoekmachines als Google en Yahoo. Kwaliteit heeft een aantal aspecten:

  • Je hebt een duidelijk overkoepelend onderwerp voor je blog. De rode draad in je artikelen helpt je lezers begrijpen waar jij voor staat, waar ze voor terug kunnen komen. Maar het helpt de zoekmachines ook begrijpen hoe ze je moeten plaatsen. Voor welke zoektermen jouw blog relevant is.
  • Je gebruikt de voor jouw doelgroep belangrijke termen.
  • Je blog is makkelijk te lezen en makkelijk te navigeren.
  • Je schrijft goede artikelen. Een goed artikel hoeft niet perfect geschreven te zijn. Wel moet het voldoen aan de wensen van jouw doelgroep. Informatief, vermakelijk, educatief, aansprekend – wat dan ook jouw signatuur is. Een artikel hoeft niet eens geschreven te zijn! Het kan ook bestaan uit een video, of een afbeelding.

Hoe kom je aan relevante zoekwoorden voor jouw blog?

vindbaarheidAls je het goed aanpakt, is een zoekmachine als Google een van de beste manieren om jouw blog te promoten.

De kernwoorden die jij gebruikt op je blog bepalen de woorden waarop nieuwe lezers jou kunnen vinden. Zij voeren een zoekvraag in in Google, en jij wilt graag tussen de eerste zoekresultaten verschijnen, toch? Er zijn twee manieren om hier gericht mee te werken.

1. Specifieke doelgroep

Je hebt een specifieke doelgroep voor ogen en een specifieke doelstelling met je blog – je zoekt daar de goede zoekwoorden bij – je probeert hier bewust een positie in op te bouwen

2. Bouw uit wat je al hebt

Je gaat uit van wat er al is en bouwt hierop verder. Als je al een tijdje blogt en de statistieken bijhoudt, zul je zien dat je op bepaalde woorden gevonden wordt in Google. Dat is een signaal, helemaal als je kijkt welke ‘zoekwoorden’ (oftewel, de mensen die door deze zoekwoorden in te typen in Google bij jouw blog terecht kwamen) het langste blijven hangen. De meeste pagina’s bekijken.

Zoekwoorden voor je blogDeze laatste methode heeft al twee keer goed voor mij gewerkt. Bij mijn vorige bedrijf bleek ik goed te scoren op ‘vilten kussens’, die ik toevalligerwijs ook verkocht… [De waarheid gebiedt mij te zeggen dat ik het heel lastig vond om deze mooie score om te zetten in verkoop…!]

En toen ik in na een paar maanden bloggen op dit blog in de statistieken dook, bleek ik vooral gevonden te worden op ‘bepalen doelgroep’. Een eyeopener was dat, sterker nog, het zette me op mijn huidige pad. Het deed me realiseren dat ik daar veel over weet, je doelgroep bepalen, en dat ik er ook nog eens graag over schreef. En graag over adviseerde. Ik ben daar op voort gaan bouwen, meer over gaan schrijven.

En hoewel ik tegenwoordig niet zo vaak meer schrijf over dat onderwerp, blijft het kennelijk genoeg terugkomen om me een positie in Google op te leveren.

Je blog promoten door te gastbloggen

Als ik naar mijn eigen cijfers kijk, en volgens mij onderstrepen de ervaringen van anderen dit, komen van de artikelen die ik op andere blogs plaatste de kwalitatief beste lezers af. Het hoeft niet een blog met 10.000-en bezoekers te zijn om relevant te zijn. Belangrijker is dat het een blog is dat weliswaar niet concurrerend is, maar wel (een gedeelte van) jouw doelgroep bedient.

gastbloggen levert verkeer op

Gastbloggen is bovendien gewoon leuk, het breidt je netwerk uit, en het is spannend om te zien hoe er gereageerd gaat worden door een ander lezerspubliek. Gastbloggen is vaak gewoon een kwestie van aanbieden. Ik vond verder deze tips van beroemde blogger Liz Strauss.

Meer schrijven, meer bloggen

e-learning module bloggen als een proSommige mensen zweren bij dagelijks bloggen als manier om meer lezers te krijgen, beter gevonden te worden in de zoekmachines, en duidelijkheid te scheppen naar bezoekers. Anderen zeggen dat het weinig uitmaakt. Ik geloof dat het beide waar is.

Meer schrijven voor je blog

Als je dagelijks schrijft, maar zonder kwaliteit te leveren, helpt dat misschien in de zoekmachines maar zullen lezers minder interesse hebben om je te blijven volgen. Nooit schrijven aan de andere kant (heb ik gemerkt) is uiteraard ook niet goed. Mijn ideaal zou zijn om twee artikelen per week te schrijven, maar is afhankelijk van je doelgroep, de verwachtingen van je lezers, je onderwerp, je discipline, hoe makkelijk je schrijft en natuurlijk hoeveel tijd je kunt besteden aan nieuwe artikelen.

Meer schrijven voor je blog

Meer schrijven voor je blog

Over ‘meer bloggen’ lees je hier een interessant artikel.

Meer lezen over je blog promoten?

Ik schrijf regelmatig over manieren om je blog te promoten. Hier vind je een aantal artikelen:

 

*Nou ja, ‘onlangs’? Dit artikel stond sinds februari 2011 in concept te wachten op eindredactie. Door mezelf. Dus er kan het een en ander veranderd zijn ondertussen. 🙂

**Screenshots dus ook uit februari 2011! Een snelle check leert dat heden ten dage (…) het aantal bezoekers ongeveer verdubbeld is, en dat de bronnen zijn: 1 Google (ruim 80%…) 2) Direct 3) Twitter 4) Frankwatching 5) Webgenerator.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

76 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ilseantwoord
2 februari 2016 om 22:08

Wat een fijne, bruikbare tips. Goed ook om te lezen dat je niet alleen maar vakjargon gebruikt, deze tekst is duidelijk leesbaar. Goed te volgen. Bedankt!

Elja Daaeantwoord
3 februari 2016 om 09:17
– Antwoord aan: Ilse

Dank Ilse! Ja dat jargon, dat helpt zo weinig bij bloggers die niet uit die wereld komen he?!

Daniqueantwoord
25 januari 2016 om 08:56

Fijn artikel! Hier heb je tenminste wat aan.
Hier ga ik zeker wat mee doen. Bedankt!

Elja Daaeantwoord
25 januari 2016 om 09:10
– Antwoord aan: Danique

Dankjewel – en succes!

Tjeerdantwoord
30 juni 2015 om 14:56

Hi, ik ben Tjeerd, leuk en leerzaam artikel dank je! Sinds een maand of twee zelf begonnen met 1 van mijn favoriete onderwerpen en nog in de “stijle learning-curve”, daarnaast ook een onderwerp wat nog echt moet doorbreken, aanhouder wint.
http://www.virtual-reality-blog.nl

instauto.nlantwoord
16 juni 2015 om 10:46

hooi ik ben david en ik ben 17 jaar oud en ik ben niet echt bekend met het reclame maken voor je blog…
hoe doe ik dit want ik heb een eigen blog genaamd instauto.nl
ik krijg niet meer dan 5 bezoekers..
help me aub

Gaby Santcroosantwoord
1 juni 2015 om 18:47

http://gabstar25.wordpress.com/ Ik twijfel of ik een eigen website ga kopen voor mijn blog, zodat er mensen op kunnen adverteren. Wie weet bij Hoeveel lezers je advertenties kan plaatsen van bedrijven? Merci!

Cherell van ’t Hekantwoord
26 mei 2015 om 22:01

Bonjour!

Ik ben misschien net een maandje geleden begonnen met bloggen. Bevalt me zeker goed!
Een grappige, inspirerende persoonlijk&lifestyle blog schrijven is één van de leukste keuzes uit mijn leven! Nu nog hopen op meer enthousiaste lezers, haha!

Voor de nieuwsgierigen; http://agoldenbrickroad.blogspot.nl/

Hermienantwoord
8 maart 2015 om 15:15

Ik heb zooo veel blogs gelezen, en ik kan ze blijven lezen. Ik ben sinds kort ook begonnen met bloggen. Elke dinsdag en zaterdag post ik iets; is dat hoed een regelmaat? Willen jullie een kijkje nemen? https://lifeliveloveblogger.wordpress.com/

DagelijksSpeciaalantwoord
26 februari 2015 om 17:40

Hoi allemaal,

Net mijn eigen Blog gestart!
Neem een kijkje! 🙂
DagelijksSpeciaal.wordpress.com

Charlotte Meindersmaantwoord
15 januari 2015 om 11:19

Ik volg je nog niet zo lang echt goed, dus dit artikel is nu nieuw voor me. Maar eigenlijk is het ook gewoon een goed overzichtsartikel! Heel terecht dat deze bovenaan in Google staat. 🙂

[hier had de URL naar mijn blog kunnen staan]

Elja Daaeantwoord
18 januari 2015 om 07:47
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Zet die link er nou in Charlotte!

Je blog promoten in een artikel over blogs promoten – Elja Daaeantwoord
14 januari 2015 om 19:56

[…] Ik krijg de laatste tijd steeds meer comments onder een oud artikel. Een artikel uit november 2011 met als titel ‘Je blog promoten: hoe krijg je meer lezers op je blog?“. […]

Teddieantwoord
14 januari 2015 om 15:38

Hee, ik blog over beauty, lifestyle, food en veel andere dingen die mij interesseren. Neem een kijkje en laat een reactie achter!

http://teddiecarolien.blogspot.nl/

Selma Wagnerantwoord
7 januari 2015 om 17:05

Interessant artikel met handige tips. Die ga ik zeker toepassen! Net zoals Lijn17 in een opmerking stelde, is het ook van belang om je blog offline op de kaart te zetten. Een A4tje met jouw link en een korte omschrijving ophangen in kantines (binnen bedrijven, sportverenigingen, etc.) werkt ook prima!

Voor de geïnteresseerden schrijf ik een blog over taal en communicatie in het dagelijks leven: http://selmawagner.blogspot.nl/. Veel leesplezier 🙂

Luukantwoord
6 januari 2015 om 11:56

Handige tips. Thx! Kijk ook eens voor tips die hout snijden om supergelukkig te worden op mijn blog: Het Geheim achter Geluk! http://hetgeheimachtergeluk.blogspot.nl/

Mervin Willemszantwoord
30 december 2014 om 13:38

Ook dit artikel heb ik met aandacht gelezen. Zelf ben ik ook aan het bloggen http://www.mervinwillemsz.nl en zie dat je hier mooie tips neerzet die goed bruikbaar zijn.

Lars Regeerantwoord
16 oktober 2014 om 16:56

http://lifestyle18fhj.wordpress.com/

jorineantwoord
20 juli 2014 om 23:01

http://www.jorinevanweert.nl Een leuke blog site over geluksmomentjes in het leven!!

Lorenzauxantwoord
20 juni 2014 om 00:31

Hey mensen, omdat het toch over het promoten van een blog gaat http://lorenzaux.blogspot.com/ , reacties zijn welkom!

Lijn 17antwoord
1 mei 2014 om 01:35

Vergeet vooral ook niet om offline (dus in de normale wereld) reclame te maken, al is het maar onder je vrienden en kennissen. Bij mijn vrolijk online magazine http://lijn17.nl werkt het goed.

Elja Daaeantwoord
1 mei 2014 om 16:48
– Antwoord aan: Lijn 17

Goede tip!

Lyanneantwoord
1 april 2014 om 23:16

Hee lieve mensen, ik wil hier niet gaan zitten spammen, maar ik zou wel graag mijn blog willen promoten! Ik ben sinds deze week begonnen met bloggen en ik heb nu nog heel weinig bezoekers. Het is een beauty, fashion & lifestyle blog. Ik hoop dat jullie er even willen kijken en jullie kunnen natuurlijk een berichtje achterlaten met wat je ervan vindt 🙂 http://www.lyannemeijer.blogspot.nl

Elja Daaeantwoord
2 april 2014 om 19:33
– Antwoord aan: Lyanne

Hoi Lyanne, dank voor je comment! Helaas is dit inderdaad niet de plek om je eigen blog te promoten, sorry! Ik heb de link dan ook even weggehaald.

MelJantwoord
17 februari 2014 om 23:40

Love culture, Be creative! Een blog over cultuur, fotografie en meer! http://www.blog.madetocreate.nl

Frederiek Verwestantwoord
17 februari 2014 om 13:07

Bedankt! frederiekverwest.wordpress.com over het HIV project, Yabonga, waar ik voor werk in Afrika

Object Houseantwoord
12 februari 2014 om 22:42

Persoonlijk denk ik dat dagelijks en op dezelfde tijdstippen bloggen een heel goede manier is om extra bloggers te generen. Ook goed gevonden worden in Google en andere zoekrobots. En natuurlijk een eigen domeinnaam. http://www.objecthouse.be

Object Houseantwoord
18 januari 2014 om 14:46

Persoonlijk denk ik dat dagelijks en op dezelfde tijdstippen bloggen een heel goede manier is om extra bloggers te generen. En goed gevonden worden in Google en andere zoekrobots. Mijn blog is http://www.object-house.blogspot.com Ook wij kunnen gerust meer lezers aan dus aarzel niet en klik op de link 😉 Wij bloggen over Design objects, boeken, geweldige originele filmpjes enzovoort. Daarnaast stomen we elke week een prachtig interview klaar.

Object Houseantwoord
9 februari 2014 om 08:54
– Antwoord aan: Object House

Bezoek ons op http://www.objecthouse.be/

Debbieantwoord
19 december 2013 om 22:59

Goed artikel bedankt voor de tips! Voor school ben ik pas begonnen met bloggen over non-verbale communicatie en ook wij merken dat het lastig is om lezers te “vinden”. Dit is mijn blog: http://pratenzonderwoorden.blogspot.nl/ advies is altijd welkom!

Annekeantwoord
25 november 2013 om 16:58

He´, eindelijk een artikel dat ik snap en wat aan heb. Direct op geslagen om ook de verdere info tot me te kunnen nemen op een later tijdstip. Ik ben een beginnend bogger en moet nog heel veel leren, heb ik wel gemerkt. Het is zo leuk dat ik mezelf moet dwingen af en toe iets anders te gaan doen. In ieder geval voor nu heel erg bedankt dat je me op weg geholpen hebt.

Mijn blog gaat o.a over: creatief bezig zijn, besparen, recepten, decoreren en andere Hobby,s

http://creatiefbesparenenmeer.blogspot.de/

Adinda Hutjesantwoord
13 november 2013 om 12:05

Handig! mijn blog is http://www.behindstyle.com , een blog over Fashion & Beauty in het Nederlands en Engels

Jaimy Overbeekantwoord
12 november 2013 om 08:44

Bedankt voor deze nuttige informatie! Dit is mijn blog: http://www.design4usall.nl. Een blog over interieur inspiratie en designmeubels.

beautyfashiongirlsantwoord
9 november 2013 om 11:33

Bedankt! http://beautyfashiongirls.nl

http://techenzooo.blogspot.nlantwoord
16 oktober 2013 om 11:49

Ik ben net begonnen met een blog over tech, elektronica, mobile telefoons en laptops etc. tips zijn graag welkom!

14 september 2013 om 16:17

Ik ben nu ook begonnen. Tips waar ik echt iets mee kan. basgamer.blogspot.nl

Vanesaantwoord
2 september 2013 om 20:38

Erg goed artikel vol handige tips. Dankje! http://fashioncosmopolitan.wordpress.com/

Isabelantwoord
2 september 2013 om 16:53

Handig! Heb er veel aan gehad! Super bedankt! isabelstyled.blogspot.nl

Elja Daaeantwoord
3 september 2013 om 19:49
– Antwoord aan: Isabel

Fijn!! Succes!

b4men.nlantwoord
2 september 2013 om 15:08

Ik heb veel aan tips gehad. Bloggen is niet zo moeilijk maar het opbouwen van een publiek wel!
http://www.b4men.nl

Fitwomenantwoord
26 augustus 2013 om 17:02

Bedankt voor je tips!
http://www.fitwomen.nl

Carolyneeeeantwoord
19 augustus 2013 om 04:42

Bedankt! I can do something with this.

An-Michelleantwoord
18 augustus 2013 om 09:48

Bedankt! F-loralscent.blogspot.be

raymondantwoord
17 augustus 2013 om 14:14

Bedankt voor de tips. hier kan ik wel wat mee.
raymondschrijft.blogspot.nl

LifestyleBeautyantwoord
16 augustus 2013 om 17:58

Super bedankt! Ga dit zeker gebruiken bij mijn blog!
thelifestylebeauty.blogspot.com

Daniqueantwoord
13 augustus 2013 om 15:03

Dankje, ik ga dit zeker gebruiken!

http://inspirationhurricane.blogspot.nl/

10 augustus 2013 om 21:58

thanks, heel nuttig

Beatriceantwoord
6 augustus 2013 om 02:25

Deze tips zijn handig! Bedankt

Stylebybeatrice.blogspot.com

Your future postcardantwoord
3 augustus 2013 om 11:31

Super tips! Bedankt. We gaan er meteen mee aan de slag.
Want meer bezoekers zou altijd leuk zijn!

http://www.yourfuturepostcard.nl

http://beautytricker.wordpressantwoord
25 maart 2013 om 16:17

Hopen dat het mij ook gaat lukken!

Freepubliciticatantwoord
15 maart 2013 om 10:09

Super bedankt voor de tips, zou leuk zijn om mensen te vinden die wat aan mijn blog hebben en leuk vinden om te lezen.

http://www.freepublicitycat.nl 

Thomasantwoord
15 december 2012 om 20:20

Handig artikel!
http://hetlevenvaneenrechtenstudent.blogspot.nl/

 

Groeten

 

Thomas.

Floorvandeneeckhoutantwoord
26 november 2012 om 17:26

http://www.beautywithfloor.jouwweb.nl

Tarja Collewijnantwoord
31 oktober 2012 om 08:57

http://homonieuws.blogspot.nl/

Loseweightcreativityantwoord
21 oktober 2012 om 18:14

Bedankt voor de tip

Elja Daaeantwoord
21 oktober 2012 om 18:45
– Antwoord aan: Loseweightcreativity

You’re welcome!

Cindy de la Croixantwoord
5 oktober 2012 om 19:48

Super handig artikel! Ik ga t zeker toepassen. 

Groetjes, 
Cindy 

http://www.cindydelacroix.com 

Emmaantwoord
20 augustus 2012 om 18:42

Handig! Hoop dat het werkt! 

Groetjes Emma
http://fashionandbeautylifestyle.blogspot.nl/ 

10 augustus 2012 om 03:13

Wow, zoveel tips. Handig voor een beginnende blogger. Thanks!

groet,
J.

http://www.phonegeeknl.wordpress.com

Elja Daaeantwoord
12 augustus 2012 om 17:01
– Antwoord aan: J.

Hoi! Leuk blog! Wat jammer dat het niet in je website kan? Zou wel moeten kunnen, zelfs als je andere software gebruikt, gewoon in een ander subdomein dacht ik…

Indian Mystiqueantwoord
16 juli 2012 om 22:14

Goede tips!

http://orientalspiceandsomechocolat.blogspot.com

 

Furosantwoord
14 juni 2012 om 14:41

Dit zijn ontzettend handige tips, zeker voor iemand die net een week bezig is. Ik zelf heb al google analytics voor de informatie over mijn bezoekers en me zelf gewoon aangemeld bij google(
https://www.google.nl/webmasters/ ). Het voordeel van het aanmelden bij google ten opzichte van het afwachten van webcrawlers is, dat je ook een sitemap kan toevoegen wat het indexeren van je blog door google bevorderd. Als je dit via wordpress doet zijn er een aantal plugins die hierbij helpen. Blogger is van google dus die dekken dat waarschijnlijk zelf.

Ik wil met mijn blog allerlei onderwerpen behandelen die ik heel interessant vind en waar ik mijn ding in kwijt kan. Voor mij zijn dat gadgets, games, elektronica en technologie in het algemeen. Voor de geïnteresseerde is hier een link: 
http://do-want.nl/ 

Tantesimoneantwoord
16 mei 2012 om 13:24

ok ik ga mij er in verdiepen, in de tussen tijd kunnen jullie mijn blog lezen en volgen als je dat wilt.
http://blogstersimone.blogspot.com/ 

Elja Daaeantwoord
16 mei 2012 om 21:49
– Antwoord aan: Tantesimone

Dank Simone!

iDevizesantwoord
8 maart 2012 om 14:00

Handige tips, ga ze direct uitproberen 🙂

tnx! vr gr Maarten (blogspot.idevizes.com)

Elja Daaeantwoord
8 maart 2012 om 19:31
– Antwoord aan: iDevizes

Benieuwd! Laat even weten hoe het gaat!

Serenitheoryantwoord
21 januari 2012 om 10:27

Hier ga ik mee aan de slag

Eljaantwoord
22 januari 2012 om 03:43
– Antwoord aan: Serenitheory

Super! Laat maar horen als je nog vragen hebt. Of ideeën/aanvullingen natuurlijk.

Rene Hoeflaakantwoord
23 december 2011 om 21:41

Interessant artikel. Kan ik wel wat mee.

Gr. René (www.renehoeflaak.com)

Chrisantwoord
23 december 2011 om 01:03

Hoi Elja, wat cool dat http://www.webgenerator.nl een ook beetje “hofleverancier” is qua traffic. Komt natuurlijk allemaal door je gastblog http://www.webgenerator.nl/blog/verschillen-twitter-facebook.html, dat in google.nl strak op 1 staat als je zoekt op “verschillen facebook twitter”. En dan verbaast het me helemaal niks dat mensen na doorklikken naar je eigen blog daar lang blijven, want dat is natuurlijk een snoepwinkel van kennis over FB en Twitter.

Wat denk je… In 2012 weer eens een gastblogje op WG? 😉

Elja Daaeantwoord
23 december 2011 om 05:30
– Antwoord aan: Chris

Alleen als jij ook iedere dag gaat bloggen Chris… LOL.

Natuurlijk doen we dat. We zijn het bewijs dat je gericht kunt bloggen, toch? Heb je al een onderwerp in gedachten?? Ik heb nog wel iets over Twitter op de plank liggen denk ik…Even in de FAQ over social media duiken dan maar…

La Filleantwoord
18 december 2011 om 18:05

Interessant artikel, ik heb er in elk geval iets van opgestoken!

Elja Daaeantwoord
23 december 2011 om 05:27
– Antwoord aan: La Fille

Goed om te horen! En leuk, zo’n comment! Had van de week discussie in #blogpraat over comments achterlaten, en dat ik dat vaak niet meer doe. Maar merk ook hoe leuk dat is…goed voornemen dus voor nieuwe jaar!

14 december 2011 om 10:31

Kijk, aan zo’n artikel hebben we tenminste nog eens wat! Complimenten overigens voor het boeiend schrijven, leest prettig!

Elja Daaeantwoord
23 december 2011 om 05:26
– Antwoord aan: Max

Dank Max! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.