Je blog promoten: hoe krijg je meer lezers op je blog?

blogMeer lezers op je blog – iets dat iedere blogger wel wil. Uiteindelijk blog je met een doel, hetzij privé, hetzij zakelijk. En groei is daar een onderdeel van. Naar aanleiding van een gesprek hierover met 40 mede-twitteraars in #blogpraat onlangs* hieronder een paar overwegingen.

Je hebt lezers, en lezers…

Er zijn, als je even zoekt op Google, genoeg websites die je uitleggen hoe je zo snel mogelijk meer online bezoekers krijgt. En als je business model bestaat uit het genereren van inkomsten door kliks op advertenties, is ‘meer’ misschien het enige criterium.

Voor de meeste bloggers ligt dat anders. Zij willen niet zomaar meer bezoekers, maar leuke/serieuze/geïnteresseerde/betrokken/kopende bezoekers. Werken met trucjes zorgt misschien voor meer verkeer, maar als dat verkeer direct weer wegklikt (een hoge ‘bounce rate, heet dat, zie dit artikel) heb je er niets aan.

De insteek van dit artikel is daarom niet alleen de vraag hoe je zorgt voor meer bezoekers, maar vooral voor meer kwalitatieve bezoekers die mogelijk ook nieuwe, vaste lezers worden.

Hoe komen bezoekers op je blog binnen?

Om te beginnen is het belangrijk om je te realiseren dat mensen op verschillende manieren op je blog binnen kunnen komen.  Vaste lezers komen waarschijnlijk uit je bestaande netwerk, via social media, via je emailnieuwsbrief, via RSS, misschien typen ze direct je blogadres in. Nieuwe lezers komen waarschijnlijk via zoekmachines, of via referrals: andere websites en blogs die een link naar jouw blog vermelden of een artikel van jou noemen.

nieuwe bezoekers voor je blog

Het is makkelijker dan je denkt om te zien wat voor jou het beste werkt, mits je een analytics-tool als Google Analytics hebt geïnstalleerd. Je kunt daar sorteren op verkeersbron (traffic source), en vervolgens ook op het aantal minuten dat mensen op je blog zijn gebleven, de bounce rate, en hoeveel pagina’s ze hebben bekeken. Je kunt er van uitgaan dat hoe langer mensen blijven, hoe lager de bounce rate, en hoe meer pagina’s – hoe beter. Zo kun je goed vergelijken welk medium de ‘beste’ bezoekers oplevert.

herkomst van bloglezers
de herkomst van bezoekers op je blog

In deze afbeelding zie je welke bronnen in een bepaalde maand** de meeste bezoekers naar mijn blog leverden.

herkomst bezoekers op je blog
Welke bronnen leveren de bezoekers die de meeste pagina’s bezoeken?

In de afbeelding hierover zie je dat de bronnen die de meeste bezoekers leverden, niet hetzelfde zijn als de bronnen die de bezoekers leverden die de meeste pagina’s bekeken op mijn blog. De top 5 ziet er anders uit.

herkomst beste bezoekers voor je blog
Welke bezoekers bleven het langst?

En als ik selecteer op de bronnen die de langs blijvende bezoekers leverden, ziet de top 5 er opnieuw anders uit. Het is dus zinvol om af en toe te zien waar je verkeer vandaan komt, en vooral welke bronnen het verkeer leveren dat de meeste pagina’s bezoekt of het langst blijft.

Je kunt ook doelen instellen (goals) om te zien wie er op een bepaalde pagina landt – bijvoorbeeld een verkooppagina, of de pagina om meer informatie aan te vragen over jouw diensten. Daar komen misschien weer hele andere verkeersbronnen als beste uit de bus.

Om meer bezoekers te krijgen, is het handig om te zien welke bronnen je de meeste bezoekers opleveren, en welke bronnen de ‘beste’ bezoekers opleveren (of niet). Dan kun je daar vervolgens je strategie op afstemmen.

Bij blogs draait alles om de inhoud

Uiteindelijk draait het voor ieder blog om de inhoud. De inhoud van je artikelen maakt dat mensen je graag lezen, dat ze graag terugkomen, dat ze de moeite nemen om te reageren, dat ze besluiten om je ook te volgen op sociale netwerken. En dat ze je, als je iets te verkopen hebt, serieus overwegen.

Maar kwaliteit is ook belangrijk voor je vindbaarheid in zoekmachines als Google en Yahoo. Kwaliteit heeft een aantal aspecten:

  • Je hebt een duidelijk overkoepelend onderwerp voor je blog. De rode draad in je artikelen helpt je lezers begrijpen waar jij voor staat, waar ze voor terug kunnen komen. Maar het helpt de zoekmachines ook begrijpen hoe ze je moeten plaatsen. Voor welke zoektermen jouw blog relevant is.
  • Je gebruikt de voor jouw doelgroep belangrijke termen.
  • Je blog is makkelijk te lezen en makkelijk te navigeren.
  • Je schrijft goede artikelen. Een goed artikel hoeft niet perfect geschreven te zijn. Wel moet het voldoen aan de wensen van jouw doelgroep. Informatief, vermakelijk, educatief, aansprekend – wat dan ook jouw signatuur is. Een artikel hoeft niet eens geschreven te zijn! Het kan ook bestaan uit een video, of een afbeelding.

Hoe kom je aan relevante zoekwoorden voor jouw blog?

vindbaarheidAls je het goed aanpakt, is een zoekmachine als Google een van de beste manieren om jouw blog te promoten.

De kernwoorden die jij gebruikt op je blog bepalen de woorden waarop nieuwe lezers jou kunnen vinden. Zij voeren een zoekvraag in in Google, en jij wilt graag tussen de eerste zoekresultaten verschijnen, toch? Er zijn twee manieren om hier gericht mee te werken.

1. Specifieke doelgroep

Je hebt een specifieke doelgroep voor ogen en een specifieke doelstelling met je blog – je zoekt daar de goede zoekwoorden bij – je probeert hier bewust een positie in op te bouwen

2. Bouw uit wat je al hebt

Je gaat uit van wat er al is en bouwt hierop verder. Als je al een tijdje blogt en de statistieken bijhoudt, zul je zien dat je op bepaalde woorden gevonden wordt in Google. Dat is een signaal, helemaal als je kijkt welke ‘zoekwoorden’ (oftewel, de mensen die door deze zoekwoorden in te typen in Google bij jouw blog terecht kwamen) het langste blijven hangen. De meeste pagina’s bekijken.

Zoekwoorden voor je blogDeze laatste methode heeft al twee keer goed voor mij gewerkt. Bij mijn vorige bedrijf bleek ik goed te scoren op ‘vilten kussens’, die ik toevalligerwijs ook verkocht… [De waarheid gebiedt mij te zeggen dat ik het heel lastig vond om deze mooie score om te zetten in verkoop…!]

En toen ik in na een paar maanden bloggen op dit blog in de statistieken dook, bleek ik vooral gevonden te worden op ‘bepalen doelgroep’. Een eyeopener was dat, sterker nog, het zette me op mijn huidige pad. Het deed me realiseren dat ik daar veel over weet, je doelgroep bepalen, en dat ik er ook nog eens graag over schreef. En graag over adviseerde. Ik ben daar op voort gaan bouwen, meer over gaan schrijven.

En hoewel ik tegenwoordig niet zo vaak meer schrijf over dat onderwerp, blijft het kennelijk genoeg terugkomen om me een positie in Google op te leveren.

Je blog promoten door te gastbloggen

Als ik naar mijn eigen cijfers kijk, en volgens mij onderstrepen de ervaringen van anderen dit, komen van de artikelen die ik op andere blogs plaatste de kwalitatief beste lezers af. Het hoeft niet een blog met 10.000-en bezoekers te zijn om relevant te zijn. Belangrijker is dat het een blog is dat weliswaar niet concurrerend is, maar wel (een gedeelte van) jouw doelgroep bedient.

gastbloggen levert verkeer op

Gastbloggen is bovendien gewoon leuk, het breidt je netwerk uit, en het is spannend om te zien hoe er gereageerd gaat worden door een ander lezerspubliek. Gastbloggen is vaak gewoon een kwestie van aanbieden. Ik vond verder deze tips van beroemde blogger Liz Strauss.

Meer schrijven, meer bloggen

e-learning module bloggen als een proSommige mensen zweren bij dagelijks bloggen als manier om meer lezers te krijgen, beter gevonden te worden in de zoekmachines, en duidelijkheid te scheppen naar bezoekers. Anderen zeggen dat het weinig uitmaakt. Ik geloof dat het beide waar is.

Meer schrijven voor je blog

Als je dagelijks schrijft, maar zonder kwaliteit te leveren, helpt dat misschien in de zoekmachines maar zullen lezers minder interesse hebben om je te blijven volgen. Nooit schrijven aan de andere kant (heb ik gemerkt) is uiteraard ook niet goed. Mijn ideaal zou zijn om twee artikelen per week te schrijven, maar is afhankelijk van je doelgroep, de verwachtingen van je lezers, je onderwerp, je discipline, hoe makkelijk je schrijft en natuurlijk hoeveel tijd je kunt besteden aan nieuwe artikelen.

Meer schrijven voor je blog

Meer schrijven voor je blog

Over ‘meer bloggen’ lees je hier een interessant artikel.

Meer lezen over je blog promoten?

Ik schrijf regelmatig over manieren om je blog te promoten. Hier vind je een aantal artikelen:

 

*Nou ja, ‘onlangs’? Dit artikel stond sinds februari 2011 in concept te wachten op eindredactie. Door mezelf. Dus er kan het een en ander veranderd zijn ondertussen. 🙂

**Screenshots dus ook uit februari 2011! Een snelle check leert dat heden ten dage (…) het aantal bezoekers ongeveer verdubbeld is, en dat de bronnen zijn: 1 Google (ruim 80%…) 2) Direct 3) Twitter 4) Frankwatching 5) Webgenerator.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

76 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ilsereply
februari 02, 2016 at 10:02 PM

Wat een fijne, bruikbare tips. Goed ook om te lezen dat je niet alleen maar vakjargon gebruikt, deze tekst is duidelijk leesbaar. Goed te volgen. Bedankt!

Elja Daaereply
februari 03, 2016 at 09:02 AM
– In reply to: Ilse

Dank Ilse! Ja dat jargon, dat helpt zo weinig bij bloggers die niet uit die wereld komen he?!

Daniquereply
januari 25, 2016 at 08:01 AM

Fijn artikel! Hier heb je tenminste wat aan.
Hier ga ik zeker wat mee doen. Bedankt!

Elja Daaereply
januari 25, 2016 at 09:01 AM
– In reply to: Danique

Dankjewel – en succes!

Tjeerdreply
juni 30, 2015 at 02:06 PM

Hi, ik ben Tjeerd, leuk en leerzaam artikel dank je! Sinds een maand of twee zelf begonnen met 1 van mijn favoriete onderwerpen en nog in de “stijle learning-curve”, daarnaast ook een onderwerp wat nog echt moet doorbreken, aanhouder wint.
http://www.virtual-reality-blog.nl

instauto.nlreply
juni 16, 2015 at 10:06 AM

hooi ik ben david en ik ben 17 jaar oud en ik ben niet echt bekend met het reclame maken voor je blog…
hoe doe ik dit want ik heb een eigen blog genaamd instauto.nl
ik krijg niet meer dan 5 bezoekers..
help me aub

Gaby Santcroosreply
juni 01, 2015 at 06:06 PM

http://gabstar25.wordpress.com/ Ik twijfel of ik een eigen website ga kopen voor mijn blog, zodat er mensen op kunnen adverteren. Wie weet bij Hoeveel lezers je advertenties kan plaatsen van bedrijven? Merci!

Cherell van ’t Hekreply
mei 26, 2015 at 10:05 PM

Bonjour!

Ik ben misschien net een maandje geleden begonnen met bloggen. Bevalt me zeker goed!
Een grappige, inspirerende persoonlijk&lifestyle blog schrijven is één van de leukste keuzes uit mijn leven! Nu nog hopen op meer enthousiaste lezers, haha!

Voor de nieuwsgierigen; http://agoldenbrickroad.blogspot.nl/

Hermienreply
maart 08, 2015 at 03:03 PM

Ik heb zooo veel blogs gelezen, en ik kan ze blijven lezen. Ik ben sinds kort ook begonnen met bloggen. Elke dinsdag en zaterdag post ik iets; is dat hoed een regelmaat? Willen jullie een kijkje nemen? https://lifeliveloveblogger.wordpress.com/

DagelijksSpeciaalreply
februari 26, 2015 at 05:02 PM

Hoi allemaal,

Net mijn eigen Blog gestart!
Neem een kijkje! 🙂
DagelijksSpeciaal.wordpress.com

Charlotte Meindersmareply
januari 15, 2015 at 11:01 AM

Ik volg je nog niet zo lang echt goed, dus dit artikel is nu nieuw voor me. Maar eigenlijk is het ook gewoon een goed overzichtsartikel! Heel terecht dat deze bovenaan in Google staat. 🙂

[hier had de URL naar mijn blog kunnen staan]

Elja Daaereply
januari 18, 2015 at 07:01 AM
– In reply to: Charlotte Meindersma

Zet die link er nou in Charlotte!

Je blog promoten in een artikel over blogs promoten – Elja Daaereply
januari 14, 2015 at 07:01 PM

[…] Ik krijg de laatste tijd steeds meer comments onder een oud artikel. Een artikel uit november 2011 met als titel ‘Je blog promoten: hoe krijg je meer lezers op je blog?“. […]

Teddiereply
januari 14, 2015 at 03:01 PM

Hee, ik blog over beauty, lifestyle, food en veel andere dingen die mij interesseren. Neem een kijkje en laat een reactie achter!

http://teddiecarolien.blogspot.nl/

Selma Wagnerreply
januari 07, 2015 at 05:01 PM

Interessant artikel met handige tips. Die ga ik zeker toepassen! Net zoals Lijn17 in een opmerking stelde, is het ook van belang om je blog offline op de kaart te zetten. Een A4tje met jouw link en een korte omschrijving ophangen in kantines (binnen bedrijven, sportverenigingen, etc.) werkt ook prima!

Voor de geïnteresseerden schrijf ik een blog over taal en communicatie in het dagelijks leven: http://selmawagner.blogspot.nl/. Veel leesplezier 🙂

Luukreply
januari 06, 2015 at 11:01 AM

Handige tips. Thx! Kijk ook eens voor tips die hout snijden om supergelukkig te worden op mijn blog: Het Geheim achter Geluk! http://hetgeheimachtergeluk.blogspot.nl/

Mervin Willemszreply
december 30, 2014 at 01:12 PM

Ook dit artikel heb ik met aandacht gelezen. Zelf ben ik ook aan het bloggen http://www.mervinwillemsz.nl en zie dat je hier mooie tips neerzet die goed bruikbaar zijn.

Lars Regeerreply
oktober 16, 2014 at 04:10 PM

http://lifestyle18fhj.wordpress.com/

jorinereply
juli 20, 2014 at 11:07 PM

http://www.jorinevanweert.nl Een leuke blog site over geluksmomentjes in het leven!!

Lorenzauxreply
juni 20, 2014 at 12:06 AM

Hey mensen, omdat het toch over het promoten van een blog gaat http://lorenzaux.blogspot.com/ , reacties zijn welkom!

Lijn 17reply
mei 01, 2014 at 01:05 AM

Vergeet vooral ook niet om offline (dus in de normale wereld) reclame te maken, al is het maar onder je vrienden en kennissen. Bij mijn vrolijk online magazine http://lijn17.nl werkt het goed.

Elja Daaereply
mei 01, 2014 at 04:05 PM
– In reply to: Lijn 17

Goede tip!

Lyannereply
april 01, 2014 at 11:04 PM

Hee lieve mensen, ik wil hier niet gaan zitten spammen, maar ik zou wel graag mijn blog willen promoten! Ik ben sinds deze week begonnen met bloggen en ik heb nu nog heel weinig bezoekers. Het is een beauty, fashion & lifestyle blog. Ik hoop dat jullie er even willen kijken en jullie kunnen natuurlijk een berichtje achterlaten met wat je ervan vindt 🙂 http://www.lyannemeijer.blogspot.nl

Elja Daaereply
april 02, 2014 at 07:04 PM
– In reply to: Lyanne

Hoi Lyanne, dank voor je comment! Helaas is dit inderdaad niet de plek om je eigen blog te promoten, sorry! Ik heb de link dan ook even weggehaald.

MelJreply
februari 17, 2014 at 11:02 PM

Love culture, Be creative! Een blog over cultuur, fotografie en meer! http://www.blog.madetocreate.nl

Frederiek Verwestreply
februari 17, 2014 at 01:02 PM

Bedankt! frederiekverwest.wordpress.com over het HIV project, Yabonga, waar ik voor werk in Afrika

Object Housereply
februari 12, 2014 at 10:02 PM

Persoonlijk denk ik dat dagelijks en op dezelfde tijdstippen bloggen een heel goede manier is om extra bloggers te generen. Ook goed gevonden worden in Google en andere zoekrobots. En natuurlijk een eigen domeinnaam. http://www.objecthouse.be

Object Housereply
januari 18, 2014 at 02:01 PM

Persoonlijk denk ik dat dagelijks en op dezelfde tijdstippen bloggen een heel goede manier is om extra bloggers te generen. En goed gevonden worden in Google en andere zoekrobots. Mijn blog is http://www.object-house.blogspot.com Ook wij kunnen gerust meer lezers aan dus aarzel niet en klik op de link 😉 Wij bloggen over Design objects, boeken, geweldige originele filmpjes enzovoort. Daarnaast stomen we elke week een prachtig interview klaar.

Object Housereply
februari 09, 2014 at 08:02 AM
– In reply to: Object House

Bezoek ons op http://www.objecthouse.be/

Debbiereply
december 19, 2013 at 10:12 PM

Goed artikel bedankt voor de tips! Voor school ben ik pas begonnen met bloggen over non-verbale communicatie en ook wij merken dat het lastig is om lezers te “vinden”. Dit is mijn blog: http://pratenzonderwoorden.blogspot.nl/ advies is altijd welkom!

Annekereply
november 25, 2013 at 04:11 PM

He´, eindelijk een artikel dat ik snap en wat aan heb. Direct op geslagen om ook de verdere info tot me te kunnen nemen op een later tijdstip. Ik ben een beginnend bogger en moet nog heel veel leren, heb ik wel gemerkt. Het is zo leuk dat ik mezelf moet dwingen af en toe iets anders te gaan doen. In ieder geval voor nu heel erg bedankt dat je me op weg geholpen hebt.

Mijn blog gaat o.a over: creatief bezig zijn, besparen, recepten, decoreren en andere Hobby,s

http://creatiefbesparenenmeer.blogspot.de/

Adinda Hutjesreply
november 13, 2013 at 12:11 PM

Handig! mijn blog is http://www.behindstyle.com , een blog over Fashion & Beauty in het Nederlands en Engels

Jaimy Overbeekreply
november 12, 2013 at 08:11 AM

Bedankt voor deze nuttige informatie! Dit is mijn blog: http://www.design4usall.nl. Een blog over interieur inspiratie en designmeubels.

beautyfashiongirlsreply
november 09, 2013 at 11:11 AM

Bedankt! http://beautyfashiongirls.nl

http://techenzooo.blogspot.nlreply
oktober 16, 2013 at 11:10 AM

Ik ben net begonnen met een blog over tech, elektronica, mobile telefoons en laptops etc. tips zijn graag welkom!

Basreply
september 14, 2013 at 04:09 PM

Ik ben nu ook begonnen. Tips waar ik echt iets mee kan. basgamer.blogspot.nl

Vanesareply
september 02, 2013 at 08:09 PM

Erg goed artikel vol handige tips. Dankje! http://fashioncosmopolitan.wordpress.com/

Isabelreply
september 02, 2013 at 04:09 PM

Handig! Heb er veel aan gehad! Super bedankt! isabelstyled.blogspot.nl

Elja Daaereply
september 03, 2013 at 07:09 PM
– In reply to: Isabel

Fijn!! Succes!

b4men.nlreply
september 02, 2013 at 03:09 PM

Ik heb veel aan tips gehad. Bloggen is niet zo moeilijk maar het opbouwen van een publiek wel!
http://www.b4men.nl

Fitwomenreply
augustus 26, 2013 at 05:08 PM

Bedankt voor je tips!
http://www.fitwomen.nl

Carolyneeeereply
augustus 19, 2013 at 04:08 AM

Bedankt! I can do something with this.

An-Michellereply
augustus 18, 2013 at 09:08 AM

Bedankt! F-loralscent.blogspot.be

raymondreply
augustus 17, 2013 at 02:08 PM

Bedankt voor de tips. hier kan ik wel wat mee.
raymondschrijft.blogspot.nl

LifestyleBeautyreply
augustus 16, 2013 at 05:08 PM

Super bedankt! Ga dit zeker gebruiken bij mijn blog!
thelifestylebeauty.blogspot.com

Daniquereply
augustus 13, 2013 at 03:08 PM

Dankje, ik ga dit zeker gebruiken!

http://inspirationhurricane.blogspot.nl/

leereply
augustus 10, 2013 at 09:08 PM

thanks, heel nuttig

Beatricereply
augustus 06, 2013 at 02:08 AM

Deze tips zijn handig! Bedankt

Stylebybeatrice.blogspot.com

Your future postcardreply
augustus 03, 2013 at 11:08 AM

Super tips! Bedankt. We gaan er meteen mee aan de slag.
Want meer bezoekers zou altijd leuk zijn!

http://www.yourfuturepostcard.nl

http://beautytricker.wordpressreply
maart 25, 2013 at 04:03 PM

Hopen dat het mij ook gaat lukken!

Freepubliciticatreply
maart 15, 2013 at 10:03 AM

Super bedankt voor de tips, zou leuk zijn om mensen te vinden die wat aan mijn blog hebben en leuk vinden om te lezen.

http://www.freepublicitycat.nl 

Thomasreply
december 15, 2012 at 08:12 PM

Handig artikel!
http://hetlevenvaneenrechtenstudent.blogspot.nl/

 

Groeten

 

Thomas.

Floorvandeneeckhoutreply
november 26, 2012 at 05:11 PM

http://www.beautywithfloor.jouwweb.nl

Tarja Collewijnreply
oktober 31, 2012 at 08:10 AM

http://homonieuws.blogspot.nl/

Loseweightcreativityreply
oktober 21, 2012 at 06:10 PM

Bedankt voor de tip

Elja Daaereply
oktober 21, 2012 at 06:10 PM
– In reply to: Loseweightcreativity

You’re welcome!

Cindy de la Croixreply
oktober 05, 2012 at 07:10 PM

Super handig artikel! Ik ga t zeker toepassen. 

Groetjes, 
Cindy 

http://www.cindydelacroix.com 

Emmareply
augustus 20, 2012 at 06:08 PM

Handig! Hoop dat het werkt! 

Groetjes Emma
http://fashionandbeautylifestyle.blogspot.nl/ 

J.reply
augustus 10, 2012 at 03:08 AM

Wow, zoveel tips. Handig voor een beginnende blogger. Thanks!

groet,
J.

http://www.phonegeeknl.wordpress.com

Elja Daaereply
augustus 12, 2012 at 05:08 PM
– In reply to: J.

Hoi! Leuk blog! Wat jammer dat het niet in je website kan? Zou wel moeten kunnen, zelfs als je andere software gebruikt, gewoon in een ander subdomein dacht ik…

Indian Mystiquereply
juli 16, 2012 at 10:07 PM

Goede tips!

http://orientalspiceandsomechocolat.blogspot.com

 

Furosreply
juni 14, 2012 at 02:06 PM

Dit zijn ontzettend handige tips, zeker voor iemand die net een week bezig is. Ik zelf heb al google analytics voor de informatie over mijn bezoekers en me zelf gewoon aangemeld bij google(
https://www.google.nl/webmasters/ ). Het voordeel van het aanmelden bij google ten opzichte van het afwachten van webcrawlers is, dat je ook een sitemap kan toevoegen wat het indexeren van je blog door google bevorderd. Als je dit via wordpress doet zijn er een aantal plugins die hierbij helpen. Blogger is van google dus die dekken dat waarschijnlijk zelf.

Ik wil met mijn blog allerlei onderwerpen behandelen die ik heel interessant vind en waar ik mijn ding in kwijt kan. Voor mij zijn dat gadgets, games, elektronica en technologie in het algemeen. Voor de geïnteresseerde is hier een link: 
http://do-want.nl/ 

Tantesimonereply
mei 16, 2012 at 01:05 PM

ok ik ga mij er in verdiepen, in de tussen tijd kunnen jullie mijn blog lezen en volgen als je dat wilt.
http://blogstersimone.blogspot.com/ 

Elja Daaereply
mei 16, 2012 at 09:05 PM
– In reply to: Tantesimone

Dank Simone!

iDevizesreply
maart 08, 2012 at 02:03 PM

Handige tips, ga ze direct uitproberen 🙂

tnx! vr gr Maarten (blogspot.idevizes.com)

Elja Daaereply
maart 08, 2012 at 07:03 PM
– In reply to: iDevizes

Benieuwd! Laat even weten hoe het gaat!

Serenitheoryreply
januari 21, 2012 at 10:01 AM

Hier ga ik mee aan de slag

Eljareply
januari 22, 2012 at 03:01 AM
– In reply to: Serenitheory

Super! Laat maar horen als je nog vragen hebt. Of ideeën/aanvullingen natuurlijk.

Rene Hoeflaakreply
december 23, 2011 at 09:12 PM

Interessant artikel. Kan ik wel wat mee.

Gr. René (www.renehoeflaak.com)

Chrisreply
december 23, 2011 at 01:12 AM

Hoi Elja, wat cool dat http://www.webgenerator.nl een ook beetje “hofleverancier” is qua traffic. Komt natuurlijk allemaal door je gastblog http://www.webgenerator.nl/blog/verschillen-twitter-facebook.html, dat in google.nl strak op 1 staat als je zoekt op “verschillen facebook twitter”. En dan verbaast het me helemaal niks dat mensen na doorklikken naar je eigen blog daar lang blijven, want dat is natuurlijk een snoepwinkel van kennis over FB en Twitter.

Wat denk je… In 2012 weer eens een gastblogje op WG? 😉

Elja Daaereply
december 23, 2011 at 05:12 AM
– In reply to: Chris

Alleen als jij ook iedere dag gaat bloggen Chris… LOL.

Natuurlijk doen we dat. We zijn het bewijs dat je gericht kunt bloggen, toch? Heb je al een onderwerp in gedachten?? Ik heb nog wel iets over Twitter op de plank liggen denk ik…Even in de FAQ over social media duiken dan maar…

La Fillereply
december 18, 2011 at 06:12 PM

Interessant artikel, ik heb er in elk geval iets van opgestoken!

Elja Daaereply
december 23, 2011 at 05:12 AM
– In reply to: La Fille

Goed om te horen! En leuk, zo’n comment! Had van de week discussie in #blogpraat over comments achterlaten, en dat ik dat vaak niet meer doe. Maar merk ook hoe leuk dat is…goed voornemen dus voor nieuwe jaar!

Maxreply
december 14, 2011 at 10:12 AM

Kijk, aan zo’n artikel hebben we tenminste nog eens wat! Complimenten overigens voor het boeiend schrijven, leest prettig!

Elja Daaereply
december 23, 2011 at 05:12 AM
– In reply to: Max

Dank Max! 🙂

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.